Ticker

10/recent/ticker-posts

Δεν θέλουν κανείς να δουλεύει από πουθενά, ακόμη και από το σπίτι του....!!!«Τρελή» πρόταση με αφορμή τον κορωνοϊό....!!


 

Δεν θέλουν κανείς να δουλεύει από πουθενά, ακόμη και από το σπίτι του!

 

Την πρόταση οσοι εργάζονται από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, να πρέπει να πληρώσουν φόρο για να επιδοτήσουν εκείνους που δεν μπορούν, καθώς και να χρηματοδοτήσουν την υποδομή που βρίσκεται σε αδράνεια, έκανε ένας ερευνητής της Deutsche Bank, ως μέρος μιας στρατηγικής ανάκαμψης.

 

«Εδώ και χρόνια χρειαζόμαστε έναν φόρο για τους απομακρυσμένους εργαζόμενους – ο κορονοϊός το κατέστησε προφανές», έγραψε ο Λουκ Τέμπελμαν, στέλεχος της Deutsche Bank με έδρα το Λονδίνο, στο τεύχος Νοεμβρίου 2020 της ερευνητικής έκδοσης της τράπεζας, Konzept.

 

Όπως διαβάζουμε στο Sputniknews, το…επιχείρημα του Τέμπελμαν είναι πως, οι άνθρωποι που εργάζονται από το σπίτι εξοικονομούν γεύμα, δεν μετακινούνται και δεν ταξιδεύουν, δεν καθαρίζουν και δεν «κοινωνικοποιούνται» στο γραφείο, συμβάλλοντας έτσι στην ακριβή υποδομή που χτίστηκε τις προηγούμενες δεκαετίες για να υποστηρίξει την «πρόσωπο με πρόσωπο εργασία», ενώ επωφελήθηκε από αυτήν.

 

 

Το να αφήσουμε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία να σαπίσουν θα επεκτείνει την «οικονομική κακουχία», υποστηρίζει.

 

Ως…«λύση», προτείνει έναν φόρο 5%, που πρέπει να καταβληθεί είτε από τον εργοδότη, εάν δεν παρέχει «μόνιμο γραφείο», είτε από τον υπάλληλο εάν επιλέξουν να εργαστούν από το σπίτι αντ ‘αυτού.

 

Πώς θα επιβληθεί αυτή η περίπλοκη ρύθμιση; Απλό: με ελέγχους «συντονισμός με εταιρικά ταξίδια και τεχνολογικά συστήματα».

 

Υποστηρίζει επίσης ότι όσοι «είναι αρκετά τυχεροί για να μπορούν να «αποσυνδεθούν» από την πρόσωπο με πρόσωπο οικονομία το οφείλουν σε ουσιαστικούς εργαζόμενους χαμηλού μισθού που δεν έχουν αυτήν την επιλογή και διακινδυνεύουν μολύνσεις με κορωνοϊό και εμφανίζονται να δουλέψουν».

 

Τα περίπου 48 δισεκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν από τον φόρο του στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να προορίζονται για την επιδότηση της αμοιβής τους, ή για να τα συγκεντρώσοπυν, ενώ όλες οι «υποδομές» που χτίστηκαν για να εξυπηρετήσουν τους εργαζόμενους γραφείων, κλείνουν μόνιμα, κάτι που φαίνεται πιο πιθανό.

 

Ενώ ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι δύσκολα θα αισθανθούν τον φόρο, τον οποίο προτείνει να ανέρχονταν σε 10 δολάρια την ημέρα, ο Τέμπελμαν σημειώνει πως, οι εταιρείες μπορεί στην πραγματικότητα να το βρίσκουν πιο κερδοφόρο, καθώς θα εξοικονομούσαν πολύ περισσότερα από τη μείωση του χώρου στα γραφεία.

 πηγη