Ticker

10/recent/ticker-posts

Τέλος ο Ερντογάν:Καταρρέει ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ απανωτά «χαστούκια»....!!Κατά πολλούς ΑΥΤΟ σχετίζεται με την κίνηση ΤΟΥ να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία.....!!


 

Τέλος ο Ερντογάν: Καταρρέει ο Σουλτάνος - Τα απανωτά «χαστούκια» και η οικονομική καταστροφή

Αποκομμένος από την ίδια την πραγματικότητα βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εγκλωβισμένος στην τακτική των προκλήσεων έρχεται αντιμέτωπος με την απαξίωση από τις ΗΠΑ αλλά και τα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα.

Η εκλογή του Τζο Μπάιντεν και η αλλαγή ηγεσίας στον Λευκό Οίκο, η ομόθυμη καταδίκη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η κόντρα με τον Εμανουέλ Μακρόν για την υποστήριξη στο φονταμενταλιστικό Ισλάμ και φυσικά η καταβαράθρωση της τουρκικής οικονομίας εν μέσω μυστηριωδών σκανδάλων και παραιτήσεων φέρνουν τον Τούρκο Πρόεδρο σε δεινή θέση.

Η οικονομία

 

Με τον γαμπρό του Μπεράτ Αλμπαϊράκ εκτός του κάδρου της οικονομικής πολιτικής, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση στο μέτωπο της οικονομίας, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση του θα υλοποιήσει μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα.

 

Μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του ΑΚ στη Βουλή, ο Ερντογάν έκανε λόγο για μια νέα οικονομική πολιτική «που θα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: σταθερότητα των τιμών, χρηματοοικονομική και μακροοικονομική σταθερότητα».

«Χαστούκι» από τις ΗΠΑ

 

Την ίδια ώρα, νέο «χτύπημα» για τον Τούρκο Πρόεδρο, αποτελεί η επικείμενη δεκαήμερη περιοδεία του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σε 7 χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, κατά την οποία θα επισκεφθεί μεταξύ άλλων και την Κωνσταντινούπολη, όπου όμως δεν θα έχει επαφές με Τούρκους επισήμους.

 

Το πρόγραμμα της περιοδείας - η οποία ξεκινά από τη Γαλλία - έχει ως δεύτερο σταθμό την Κωνσταντινούπολη, όπου περιλαμβάνει μόνο συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο κι όχι επαφές με Τούρκους επίσημους.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο απερχόμενος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα ταξίδευε στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με στόχο να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα για τις θρησκευτικές ελευθερίες σε όλο τον κόσμο.Κατά πολλούς, η κίνηση αυτή σχετίζεται και με την πρόσφατη κίνηση της Αγκυρας να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία.

 

Όπως τονίζει η ιστοσελίδα Middle East Eye, εκτός από ένα έκτακτο ταξίδι του αντιπροέδρου Πενς τον περασμένο χρόνο με αντικείμενο τις συγκρούσεις στη Συρία, ο Μάικ Πομπέο δεν επισκέφθηκε ποτέ την Τουρκία, παρότι βρέθηκε πολλές φορές στην περιοχή. Όπως αναφέρει, μάλιστα, άλλη πηγή, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ προτιμούσε πάντα να συναντά τον Τσαβούσογλου στο περιθώριο συνόδων, σε άλλες περιοχές.

 

Το γεγονός δε πως έχει έρθει δύο φορές στην Ελλάδα λογίζεται από Τούρκους αξιωματούχους πως ο Πομπέο δεν κινείται με βάση το δόγμα της αμεροληψίας στην περιοχή, έναν ρόλο που παραδοσιακά στήριζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στις ΗΠΑ.

 

«Φυσιολογικά, ο Τσαβούσογλου αποφάσισε να τον “αγνοήσει”, ειδικά από τη στιγμή που, έτσι κι αλλιώς, θα αφήσει τα καθήκοντά του σύντομα», αναφέρει η ίδια πηγή.

Ξεπέρασε κάθε όριο η Τουρκία: Ζητά τα ρέστα για το Oruc Reis

 

Με δεδομένα τα παραπάνω, η Άγκυρα στρέφεται, παρά τις εκκλήσεις της για διάλογο ξανά στις προκλήσεις.

 

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ, αναφέρει ότι «το ελληνικό ΥΠΕΞ εξέδωσε άλλη μια ανακοίνωση με την οποία επανέλαβε τις γνωστές του αντιρρήσεις σχετικά με τις σεισμικές έρευνες που το πλοίο μας Ορούτς Ρέις συνεχίζει να διεξάγει στην υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτές οι δηλώσεις βασίζονται στις μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας για τα θαλάσσια όρια οι οποίες είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή πρακτική και δεν έχουν καμιά ισχύ και αξία για εμάς», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

 

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, «εάν η Ελλάδα είναι ειλικρινής όπως δήλωσε στην ανακοίνωσή της ότι θέλει λύση, πρέπει αντί να κάνει δηλώσεις που να αυξάνουν την ένταση, στρατιωτικές δραστηριότητες και να υποκινεί παραπλανώντας τρίτα μέρη εναντίον της Τουρκίας, να δώσει θετική απάντηση στην έκκληση μας για διάλογο άνευ όρων».

πηγη