Ticker

10/recent/ticker-posts

Επιτέλους...!!Νέο ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...στην Άγκυρα....!!ΜΕ....27 χιλιόμετρα ΤΟΥΣ βάζουν ΣΤΟΠ.....!!ΧΑΡΤΗΣ


Επιτέλους...!!Νέο ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...στην Άγκυρα....!!ΜΕ....27 χιλιόμετρα ΤΟΥΣ βάζουν ΣΤΟΠ.....!!ΧΑΡΤΗΣ









Επιτέλους...

Η διαδικασία για επέκταση του φράχτη στον Έβρο βρίσκεται στην τελική ευθεία. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή», την προηγούμενη εβδομάδα από το αρχηγείο της Αστυνομίας εστάλη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε πέντε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.

Το συνολικό έργο που περιγράφεται στην προκήρυξη χωρίζεται σε δύο μέρη:

    Το πρώτο αφορά την κατασκευή νέου φράχτη συνολικού μήκους 27 χλμ. στην περιοχή των Φερών. Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, δεν θα είναι συνεχόμενος, όπως ο υφιστάμενος. Τα πρώτα 9 χλμ. θα φτιαχτούν στο «Πέταλο» Φερών, τα επόμενα 15 χλμ. θα καλύψουν την περιοχή του «Κτήματος Τσιρόζη», ενώ άλλα 2,5 χλμ. θα καλύψουν την περιοχή «Νέα Εγνατία». Στην ουσία, πρόκειται για δυσεπιτήρητα σημεία κατά μήκος της συνοριογραμμής Ελλάδας – Τουρκίας, όπου ο ποταμός Εβρος δεν λειτουργεί ως φυσικό σύνορο καθώς το τουρκικό έδαφος «μπαίνει» δυτικά του ποταμού.
    Το δεύτερο σκέλος της προκήρυξης αφορά τη συντήρηση και την ενίσχυση του υφιστάμενου φράχτη μήκους 12,5 χλμ. που καλύπτει το χερσαίο τμήμα των συνόρων από τον μεθοριακό σταθμό 1 των Καστανιών μέχρι τη Νέα Βύσσα. Ο φράχτης υπέστη φθορές κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης με την Τουρκία, ενώ τα τελευταία 400 μέτρα στη θέση «πράσινη πόρτα» έχουν καταστραφεί ολοσχερώς εξαιτίας της κακοκαιρίας. Η ανάδοχος εταιρεία καλείται να ενισχύσει τον φράχτη προσθέτοντας σε όλο το μήκος επιπλέον συρματόπλεγμα ύψους 5 μέτρων αντί για 3,5 που είναι σήμερα. Στο ψηλότερο σημείο θα τοποθετηθεί κονσερτίνα.

Επιπλέον, το έργο προβλέπει την εγκατάσταση και λειτουργία 11 καμερών πάνω σε πυλώνες στην περιοχή από την Α.Δ. Ορεστιάδας μέχρι τη θάλασσα.

Οι Αστυνομικές Αρχές ενημερώνουν πως τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται αυξημένη πίεση αλλοδαπών κατά μήκος του Έβρου. Οι αυξημένες ωστόσο απόπειρες εισόδου παράτυπων μεταναστών σε ελληνικό έδαφος συνδέονται με την «εποχικότητα» του φαινομένου, την πτώση δηλαδή της στάθμης του ποταμού Εβρου εξαιτίας του περιορισμού των βροχοπτώσεων και ουδεμία σχέση έχουν με τα γεγονότα του περασμένου Μαρτίου.

Το έργο με τον φράχτη 27 χιλιομέτρων αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα νέο χτύπημα στην Τουρκία, το οποίο δείχνει την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να μην επιτρέψει την όποια εισβολή.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr