Ticker

10/recent/ticker-posts

ΤΩΡΑ.....ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΦΡΑΣΕ Η ΑΘΗΝΑ ΛΙΝΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ 04-08-2020....!!''Αν συνεχιστούν τα κρούσματα να μην ανοίξουν τον Σεπτέμβριο τα σχολεία''....!![ΒΙΝΤΕΟ]


ΤΩΡΑ.....ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΦΡΑΣΕ Η ΑΘΗΝΑ ΛΙΝΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ 04-08-2020....!!''Αν συνεχιστούν τα κρούσματα να μην ανοίξουν τον Σεπτέμβριο τα σχολεία''....!![ΒΙΝΤΕΟ]








«Τα πράγματα σήμερα με τον κοροναϊό είναι πιο ανησυχητικά καθώς έχουμε περισσότερα κρούσματα και κινητικότητα στον πληθυσμό» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Να ‘ χαμε να λέγαμε» με τον δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο, η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, σημειώνοντας ότι δεν «υπάρχει περίπτωση γενικευμένου lockdown».
Η κ. Λινού δήωσε ότι «πρέπει να υπάρχει αποστασιοποίηση, περιορισμό κοινωνικών επαφών και χρήση μάσκας και στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους».

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας ζήτησε ακόμα να πυκνώσουν τα δρομολόγια στα μέσα μεταφοράς, λεωφορεία, τρένα,πλοία και αεροπλάνα.

Τέλος πρότεινε αν συνεχιστούν τα κρούσματα να μην ανοίξουν τον Σεπτέμβριο τα σχολεία.

«Σήμερα ίσως τα πράγματα να είναι λίγο πιο ανησυχητικά γιατί το Μάρτιο είχαμε μεν κρούσματα αλλά δεν ήταν τόσο διάσπαρτα, τώρα έχουμε διάσπαρτα κρούσματα σε όλη τη χώρα και μεγάλη κινητικότητα στον πληθυσμό. Αυτή τη στιγμή το ”όπλο” του lockdown δεν υπάρχει επομένως μας μένουν πολύ λίγα όπλα τα οποία πρέπει επειγόντως να χρησιμοποιήσουμε για να μπορέσουμε ξανά να ελέγξουμε την κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Λινού.

«Το πρώτο όπλο μας είναι η αποστασιοποίηση, ο περιορισμός των κοινωνικών επαφών του καθενός μας. Η ευρύτατη χρήση της μάσκας και σε κλειστούς και σε ανοιχτούς χώρους, παντού έξω από το σπίτι μας. Επίσης μεγάλη κινητοποίηση να δημιουργήσουμε ένα κλίμα εναντίον του κορονοϊού το οποίο να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους νέους και τους οικογενειάρχες», διευκρίνισε η ίδια.

«Πρέπει να πυκνώσουν τα ΜΜΜ ώστε να αραιώσουν οι επιβάτες σε αυτά. Πρέπει να μπουν παραπάνω δρομολόγια ώστε οι άνθρωποι να έχουν άνεση να μην μπουν σε αυτό το λεωφορείο να περιμένουν το επόμενο. Επίσης είχαμε και θα έχουμε και άλλα κρούσματα σε βιομηχανία αν ήταν δυνατόν μαζί με όλες τις επιδοτήσεις που δίνει το κράτος μια επιδότηση μάσκας να είναι ελεύθερη η μάσκα στο χώρο εργασίας να την παίρνουν όλοι δωρεάν. Αντί να κλειστούμε μέσα σε τοίχους να κλειστούμε πίσω από τη μάσκα και «μακριά» από τους ανθρώπους για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την επιδημία», σημείωσε επιπρόσθετα.

Αναφορικά με την έναρξη των σχολείων, η καθηγήτρια επιδημιολογίας δήλωσε: «Αν συνεχίσουμε να έχουμε κρούσματα θα προσπαθούσα να μην ανοίξω τα σχολεία. Θα φρόντιζα να βρω κονδύλια για να δώσω σε κάθε παιδί ένα tablet και θα έβρισκα τρόπο με τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες διαδικτύου να έχουν όλοι διαδίκτυο αν είναι δυνατόν δωρεάν. Δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε να αραιώσουμε τα παιδιά… Φαίνεται ότι τα παιδιά κάτω των 10 μεταδίδουν λίγο λιγότερο, τα μεγαλύτερα μεταδίδουν όσο και οι ενήλικες. Μάσκες στα μεγάλα παιδιά; Είναι δύσκολο αλλά δεν βλέπω ότι θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε κανονικά».
parapolitika.gr
corfiatiko


ΠΗΓΗ