Ticker

10/recent/ticker-posts

ΡΩΣΙΑ-Κανένας κληρικός της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν θα εγκαταλείψει την τέλεση των Θείων Λειτουργιών ακόμα και αν εξαπλωθεί ο κορωνοϊός!!:''Δεν θα κλείσουμε τις εκκλησίες μας και δεν θα σταματήσουμε τις Θείες Λειτουργίες''...!!

ΡΩΣΙΑ-Κανένας κληρικός της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν θα εγκαταλείψει την τέλεση των Θείων Λειτουργιών ακόμα και αν εξαπλωθεί ο κορωνοϊός!!:''Δεν θα κλείσουμε τις εκκλησίες μας και δεν θα σταματήσουμε τις Θείες Λειτουργίες''...!!





Κι ενώ η Ελλαδική Εκκλησία εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με την αντιμετώπιση του ζητήματος των μέτρων για τον κορωνοϊό , η Ρωσική Εκκλησία διαμηνύει πως δεν προτίθεται να σταματήσει τις Λειτουργίες ακόμα και αν εξαπλωθεί ο ιός...

Κανένας κληρικός της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν θα εγκαταλείψει την τέλεση των Θείων Λειτουργιών ακόμα και αν εξαπλωθεί ο κορωνοϊός, δήλωσε ο επικεφαλής του Συνδέσμου Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων Μητροπολίτης Ιλαρίωνας. "Μπορώ να σας πω ακριβώς: δεν θα κλείσουμε τις εκκλησίες μας και δεν θα σταματήσουμε τις Θείες Λειτουργίες", δήλωσε ο επικεφαλής της Συνοδικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, στο Rossiya-24.

Ωστόσο, είπε ότι το ζήτημα του ποιος θα παραστεί στις Λειτουργίες, πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, πώς να προστατεύουν τους άλλους, είναι ένα ερώτημα που η Εκκλησία θα απαντήσει σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση ανάλογα με τον τρόπο που ο ιός εξαπλώνεται, δίδοντας προσοχή σε ποια πόλη λένε οι αρχές και οι γιατροί. "Η Εκκλησία δεν θα ξεχωρίσει από το τι συμβαίνει και πάντα θα φροντίσει όχι μόνο την πνευματική αλλά και τη σωματική υγεία των μελών της", δήλωσε ο Ιεράρχης.

Από την πλευρά του ο π. Ντμίτρι Σμιρνόφ, επικεφαλής της Επιτροπής του Πατριάρχη για τα Οικογενειακά Θέματα, πιστεύει ότι η προσοχή που δίνεται στο θέμα του κορωνοϊου είναι υπερβολική. "Τι πρέπει να φοβόμαστε; Έχουμε 100.000 ανθρώπους που πεθαίνουν από φυματίωση και κανείς δεν φοβάται, δεν ακούμε για προφυλάξεις. Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες για την επικοινωνία με ανθρώπους με ενεργή μορφή, αλλά υπάρχει πλήρης σιωπή για όλες τις άλλες πτυχές” , δήλωσε ο ιερέας στον ραδιοφωνικό σταθμό Radonezh στον αέρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, "υπάρχει μια εκστρατεία που εκτινάχθηκε γύρω από αυτό το ζήτημα, σε όλο τον κόσμο". Εν τω μεταξύ, ο πατέρας Δημήτριος παραμένει σκεπτικός σχετικά με αυτό. «Ας περιμένουμε και να δούμε», είπε και πρόσθεσε ότι οι Άγιοι Πατέρες διδάσκουν να φοβόμαστε μόνο δύο πράγματα - τον Θεό και την αμαρτία. "Ούτε ο ιός, ακόμα κι αν βρίσκεται σε κορώνα ή άλλο κεφάλι, εξουισιάζει τους θανάτους και τις ζωές μας. Μόνο ο Κύριος ο ίδιος αποφασίζει για τους θανάτους και τις ζωές μας", δήλωσε.

Τέλος, οι εκκλησίες της Μόσχας με τη βοήθεια κοινωνικών λειτουργών θα οργανώσουν την παράδοση τροφίμων και φαρμάκων σε ηλικιωμένους ενορίτες που κινδυνεύουν να μολυνθούν από κοροναϊούς σε δημόσιους χώρους.

Γεωργιανή Εκκλησία: Αγιασμός κατά του κορωνοϊού

Όπως και οι περισσότερες τοπικές εκκλησίες και πολλές μεμονωμένες επισκοπές στον ορθόδοξο κόσμο, το Γεωργιανό Πατριαρχείο εξέδωσε δήλωση σχετικά με την επιδημία του κορωνοϊού. Η δήλωση συνδυάζει πρακτικές προτάσεις για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας με μια σειρά πνευματικών κατευθυντήριων γραμμών. "Η αστική ευθύνη απαιτεί από εμάς να ακολουθήσουμε αυτές τις οδηγίες από το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών και Δημόσιας Υγείας”, αναφέρει αρχικά η δήλωση. Η Εκκλησία παροτρύνει έτσι τους ενορίτες της να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό και εκείνοι που επιστρέφουν από τις χώρες υψηλού κινδύνου να απομονωθούν. Εκείνοι που αισθάνονται άρρωστοι πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι και να καλέσουν έναν ιερέα για ποιμαντική φροντίδα, εάν είναι απαραίτητο. Η Εκκλησία υπενθυμίζει επίσης σε όλους να εφαρμόζουν καλή υγιεινή, υπογραμμίζοντας ότι έχουν ήδη εκδοθεί πρόσθετα μέτρα ασφαλείας και απολυμαντικά στις εκκλησίες.

Όσον αφορά τις πνευματικές συμβουλές, η Εκκλησία καλεί τους πιστούς της να πίνουν συχνά αγιασμό και να το χρησιμοποιούν για να ευλογούν τα σπίτια τους και τους χώρους εργασίας τους. Πρέπει επίσης να θυμούνται να λένε την προσευχή ή απλά, "Κύριε ελέησον".

Ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας αποφάσισε ότι κάθε Κυριακή οι καμπάνες κάθε εκκλησίας σε όλη τη χώρα θα χτυπουν από κοινού στις 12 το μεσημέρι (καθώς και σε όλες τις γεωργιανές ενορίες στο εξωτερικό την αντίστοιχη τοπική ώρας) και θα γίνονται προσευχές.

πηγή



ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.