Ticker

10/recent/ticker-posts

ΩΡΑ 15¨11 ΤΩΡΑ...ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ....ΔΕΝ...ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ....παλεύει να αντιμετωπίσει την τέλεια καταιγίδα....!!

ΩΡΑ 15¨11 ΤΩΡΑ...ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ....ΔΕΝ...ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ....παλεύει να αντιμετωπίσει την τέλεια καταιγίδα....!!








Νέο χαμηλό για την τουρκική λίρα – Επιστροφή σε δημοσιονομικά ελλείμματα – Οι τουρκικές επιχειρήσεις χρειάζονται ρευστότητα που δεν υπάρχει
Με την τουρκική λίρα να υποχωρεί από την Παρασκευή σε νέο χαμηλό έναντι του δολαρίου και με την Τουρκική οικονομία να έχει ανάγκη ρευστότητας για τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα – ρευστότητα την οποία δε διαθέτει – το καθεστώς Ερντογάν παλεύει να αντιμετωπίσει την τέλεια καταιγίδα.
H σχέση ανταλλαγής με το αμερικανικό νόμισμα επιδεινώνεται από το πρωί καθώς ξεπέρασε πριν λίγο 6,41 τουρκικές λίρες για ένα δολάριο.
Ο υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του τούρκου ηγέτη Μπεράτ Αλμπαϊράκ, με ανάρτησή του στο Twitter προανήγγηλε ότι η Ερντογάν θα ανακοινώσει δέσμη μέτρων μέσα σε αυτή την εβδομάδα.
Η τουρκική λίρα θα συνεχίζει να πιέζεται και για λόγους που έχουν να κάνουν ευρύτερα με τη νέα χρηματοπιστωτική αναταραχή, καθώς οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα νομίσματα των αναδυομένων οικονομιών θα υποχωρήσουν κατά περαιτέρω 30%
Τα μέτρα αυτά θα κινηθούν στην κατεύθυνση της στήριξης του ιδιωτικού τομέα με αύξηση της ρευστότητας ωστόσο οι πηγές της είναι αμφίβολες καθώς η Τουρκία αντιμετωπίζει ένα νόμισμα που καταρρέει ενώ και μια βασική πηγή φρέσκου συναλλάγματος για την χώρα, ο τουρισμός, απειλείται.
Οι τουρκικές αρχές προσπάθησαν για καιρό να μην αναφέρουν κρούσμα – προκαλώντας σκωπτικά διεθνή σχόλια. Τώρα ανακοινώνουν μέτρα ελέγχου μετάδοσης του ιού και περιστολής της οικονομικής δραστηριότητας ανάλογα με αυτά που παίρνουν οι ευρωπαίκές χώρες.
Αυτά είναι βέβαιο ότι θα πιέσουν υφεσιακά την οικονομία της Τουρκίας και θα αυξήσουν τα ελλείμματά της στο μέλλον, αυξάνοντας και το ρίσκο χρηματοδότησής τους.
newmoney.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.