Ticker

10/recent/ticker-posts

ΠΑΛΙ...ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ...ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ....ΑΠΟ ΤΟΝ Καθηγητή παθολογίας λοιμώξεων στο Αττικό Νοσοκομείο Βαγγέλη Γιαμαρέλλο Βρέθηκε για ΠΡΩΤΗ φορά στον ΚΟΣΜΟ ο ΤΡΟΠΟΣ με τον οποίο ο ιός προκαλεί κατάρρευση του ανοσοποιητικού συστήματος και οδηγεί σε αυτή τη βαριά πνευμονία...!!

ΠΑΛΙ...ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ...ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ....ΑΠΟ ΤΟΝ Καθηγητή παθολογίας λοιμώξεων στο Αττικό Νοσοκομείο Βαγγέλη Γιαμαρέλλο Βρέθηκε για ΠΡΩΤΗ φορά στον ΚΟΣΜΟ ο ΤΡΟΠΟΣ με τον οποίο ο ιός προκαλεί κατάρρευση του ανοσοποιητικού συστήματος και οδηγεί σε αυτή τη βαριά πνευμονία...!!








Κορονοϊός: Νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση της βαριάς πνευμονίας που προκαλεί η νόσος COVID 19, ανοίγει η ανακάλυψη που έκανε η Ελληνική Ομάδα Μελέτης της Σήψης για τους βαρέως Πάσχοντες, στα εργαστήρια του Αττικού Νοσοκομείου.

Ο καθηγητής παθολογίας-λοιμώξεων στη Δ' Παθολογική Κλινική στο Αττικό Νοσοκομείο Βαγγέλης Γιαμαρέλλος, που είναι και συντονιστής της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης της Σήψης για τους Βαρέως Πάσχοντες δήλωσε αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η Ομάδα πήρε αίμα από τους πρώτους αρρώστους στην Ελλάδα, με μέτρια πνευμονία και σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια. «Τα αίματα αυτά αναλύθηκαν στο εργαστήριο ανοσολογίας της Δ' Παθολογικής Κλινικής του Αττικού Νοσοκομείου.

Εκεί βρέθηκε για πρώτη φορά στον κόσμο ο μηχανισμός με τον οποίο ο ιός αυτός προκαλεί κατάρρευση του ανοσοποιητικού συστήματος, και οδηγεί σε αυτή τη βαριά πνευμονία, όπου ξαφνικά ο άρρωστος νιώθει δύσπνοια και χρειάζεται να διασωληνωθεί για να κρατηθεί στη ζωή». Από αυτή την ανάλυση, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής, προέκυψαν δύο σημεία «στόχοι»- δηλαδή, μόρια που κυκλοφορούν στο αίμα, στα οποία αν παρέμβουμε και τα μπλοκάρουμε με βιολογικούς παράγοντες (μονοκλωνικά αντισώματα) έχουμε πολλές ελπίδες να θεραπεύσουμε τους βαριά ασθενείς.

Η ανάλυση αυτή, όπως αναφέρει ο καθηγητής, «παρουσιάστηκε στην Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, την Τρίτη και αποτελεί τη βάση για ένα πρωτόκολλο έγκυρης έναρξης της θεραπείας».

Επίσης υπάρχει διαθέσιμη εξέταση αίματος, δηλώνει ο κ. Γιαμαρέλλος «που μπορεί να διαγνώσει πολύ νωρίς ποιος άρρωστος χρειάζεται θεραπεία και η οποία εξέταση προτείνεται να μπει και αυτή στο πρωτόκολλο».

Την Ελληνική Ομάδα Μελέτης της Σήψης για τους Βαρέως Πάσχοντες, που δραστηριοποιείται εδώ και 14 χρόνια, πλαισιώνουν διακεκριμένοι λοιμωξιολόγοι και εντατικολόγοι της χώρας.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.