Ticker

10/recent/ticker-posts

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ...!!ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΠΤΑ ΜΟΝΙΜΑ δικαιολογητικά...ΕΠΑΝΩ ΣΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ...!!Η ΚΥΑ για την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 06.00 αύριο το πρωί...οι εξαιρέσεις...ΕΓΓΡΑΦΟ


ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ...!!ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΠΤΑ ΜΟΝΙΜΑ δικαιολογητικά...ΕΠΑΝΩ ΣΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ...!!Η  ΚΥΑ για την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 06.00 αύριο το πρωί...οι εξαιρέσεις...ΕΓΓΡΑΦΟ






Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απαγόρευση κάθε άσκοπης μετακίνησης σε όλη τη χώρα με έναρξη εφαρμογής του μέτρου στις 06.00 το πρωί της Δευτέρας. Το πρόστιμο για κάθε παραβάτη θα είναι 150 ευρώ.

Εκτός από τα κυβερνητικά στελέχη, τους βουλευτές και τους επικεφαλής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τον περιορισμό κυκλοφορίας αναμένεται να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό που δίνουν μάχη στα νοσοκομεία όλης της χώρας, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων προστασίας και παροχής υπηρεσιών υγείας και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τι θα ισχύσει για τους πολίτες – Ποιες είναι οι εξαιρέσεις

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του enikos.gr, από το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας αναμένεται να εξαιρεθούν οι μετακινήσεις αυτές που σχετίζονται με ζωτικές, προσωπικές ή επαγγελματικές ανάγκες, οι οποίες δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να εξαιρεθούν:

η μετάβαση από και προς την εργασία μόνο κατά τις ώρες που προβλέπει το ωράριο του κάθε εργαζόμενου, η μετάβαση σε φαρμακεία, γιατρούς, νοσοκομεία και κέντρα υγείας με την προϋπόθεση ότι αυτό συνιστάται από τους ειδικούς, η μετάβαση στα ανοικτά καταστήματα που προμηθεύουν με είδη πρώτης ανάγκης, εφόσον δεν είναι εφικτή η έγκαιρη αποστολή τους, η μετάβαση στην τράπεζα εάν δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική συναλλαγή, οι μετακινήσεις που σχετίζονται με την παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, η μετάβαση σε τελετές όπως είναι οι κηδείες, οι γάμοι και οι βαφτίσεις όπως προβλέπει πλέον ο νόμος ή η επίσκεψη των διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση στα παιδιά τους, η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους ή η μετακίνηση με κατοικίδια ζώα με την προϋπόθεση ότι και τα δύο προηγούμενα θα γίνονται ατομικά ή το πολύ ανά δύο άτομα και με την τήρηση της απόστασης του 1,5 μέτρου και τέλος η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχει κάποιος μαζί του

Προκειμένου κάποιος να εξαιρεθεί του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας, θα πρέπει να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο όπως επίσης και βεβαίωση κίνησης, είτε σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή.

Ειδικά για τη μετάβαση από και προς την εργασία, η βεβαίωση κίνησης (Βεβαίωση Α’) θα είναι πάγια, δηλαδή σταθερή, ή θα διαμορφώνεται ανάλογα με τον τρόπο εργασίας του πολίτη με προσωπική ευθύνη του πολίτη, από τον εργοδότη είτε από τον νόμιμο εκπρόσωπο είτε από τον ίδιο, όταν πρόκειται για ελεύθερο επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενο (όπου θα αναφέρεται το ονοματεπώνυμο, ο τόπος κατοικίας, ο τόπος εργασίας και το ωράριο εργασίας).

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες εξαιρέσεις μετακίνησης (πλην της μετάβασης στον μόνιμο τόπο κατοικίας) θα προβλέπεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η βεβαίωση κίνησης (Βεβαίωση Β’) θα υπογράφεται από τον ίδιο τον πολίτη με προσωπική του ευθύνη. Σε αυτή θα αναφέρεται το ονοματεπώνυμο, ο τόπος κατοικίας και ο τρόπος προορισμού, όπως και ο λόγος της μετακίνησης. Αυτές οι βεβαιώσεις κίνησης θα είναι διαθέσιμες από την ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr ή θα χορηγούνται μέσω δωρεάν sms στον ειδικό αριθμό 13033 απευθείας στο κινητό τηλέφωνο του ενδιαφερομένου ή θα αντιγράφονται έντυπα ή ιδιογράφως κατά το περιεχόμενο του οικείου υποδείγματος που αναρτάται στον ιστότοπο forma.gov.gr.

Όταν κάποιος θα πρέπει να μεταβεί εφάπαξ στον τόπο της μόνιμης κατοικίας του,θα απαιτείται Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, που λαμβάνεται από την ιστοσελίδα https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis, ή αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.

Εάν κάποιος πολίτης θα πρέπει αναγκαστικά να μετακινηθεί εκτός έδρας, θα πρέπει να έχει μαζί του δύο βεβαιώσεις (Βεβαίωση τύπου Α’ και Βεβαίωση τύπου Β’).

Σημειώνεται, ότι με την ΚΥΑ, σύμφωνα με πληροφορίες θα απαγορεύεται η παραμονή πολιτών σε παιδικές χαρές, χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργούν σε περιορισμένη συχνότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, επιβατηγά, δημόσιας και ιδιωτικής χρήσεως οχήματα θα κυκλοφορούν μόνο με τον οδηγό και έως έναν επιβάτη και τέλος οι επιχειρήσεις και φορείς θα λειτουργούν με το αναγκαίο προσωπικό.

Πρόστιμο 150 ευρώ

Για όποιον θα παραβαίνει το μέτρο, θα προβλέπεται η επιβολή προστίμου 150 ευρώ για κάθε παράβαση, χωρίς να θίγονται οι τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Ειδικές ρυθμίσεις για Ρομά, άστεγους, τοξικοεξαρτημένους και άτομα σιτιζόμενα σε οργανωμένα συσσίτια

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ΚΥΑ θα προβλέπει ότι ο κάθε δήμος θα διασφαλίζει ώστε οι πληθυσμοί Ρομά κάθε περιοχής, θα παραμείνουν καθ’ όλο το διάστημα του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας εντός των καταυλισμών (υπό την επιφύλαξη των κατ’ εξαίρεση επιτρεπόμενων κινήσεων της παρ. 2 του άρθρου 1). Άστεγοι και τοξικοεξαρτημένα άτομα χωρίς εστία θα μετακινούνται, με μέριμνα της κάθε δημοτικής αρχής, σε κατάλληλους δημοτικούς χώρους φιλοξενίας και τους παρέχεται κάθε δυνατή φροντίδα, συσσίτιο και περίθαλψη. Τέλος, οι κοινωνικές υπηρεσίες/δομές των δήμων θα μεριμνούν για την κατ’ οίκον παράδοση του ημερησίου συσσιτίου σε δικαιούχους οργανωμένων συσσιτίων και δικαιούχους προγραμμάτων επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ).

94 Νέα Κορύσματα στην Ελλάδα - Έφτασαν τους 15 οι Νεκροί

Σε 624 ανέρχεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς το απόγευμα της Κυριακής ανακοινώθηκαν 94 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. Το 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες. 124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι. Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη.

Οι συμπολίτες μας που έχουν καταλήξει από το νέο ιό είναι 15. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 14 από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι 12 ήταν άντρες και οι 3 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη. Τέλος, 19 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.




με πληροφορίες από enikos.gr, tovima.gr. 

ΠΗΓΗ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.