Ticker

10/recent/ticker-posts

Υποχρεωτικές συναλλαγές με κάρτα!!Από το πλαστικό χρήμα εξαιρούνται φορολογούμενοι άνω των 70 ετών, άτομα με ποσοστά αναπηρίας 80% και άνω....!!Αναλυτικά ποιοί άλλοι εξαιρούνται...!!

Υποχρεωτικές συναλλαγές με κάρτα!!Από το πλαστικό χρήμα εξαιρούνται φορολογούμενοι άνω των 70 ετών, άτομα με ποσοστά αναπηρίας 80% και άνω....!!Αναλυτικά ποιοί άλλοι εξαιρούνται...!!

 
 
Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου το αργότερο θα έχει ξεκαθαριστεί το τοπίο για το νέο πλαίσιο κινήτρων χρήσης πλαστικού χρήματος. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την εμφάνιση στο τραπεζικό σύστημα όσο το δυνατόν περισσότερων ακαθάριστων εσόδων των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών ως μέσο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Αυτές έχουν να κάνουν με την έμμεση πίεση προς τους φορολογούμενους να χρησιμοποιούν πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για όσο το δυνατόν περισσότερες συναλλαγές τους καθημερινά.
Οι παρεμβάσεις αναμένεται να έρθουν στη Βουλή ως τροπολογίες σε νομοσχέδιο και, σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό, θα προβλέπουν:
-την αύξηση των ελάχιστων ποσοστών του εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων που πρέπει υποχρεωτικά να δαπανώνται με πλαστικό χρήμα, δηλαδή πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή άλλο τραπεζικό μέσο. Σήμερα για εισόδημα έως 10.000 το ποσοστό είναι 10%, για εισόδημα από 10.001 έως 30.000 το ποσοστό είναι 15% και για εισόδημα από 30.001 ευρώ και άνω το ποσοστό είναι 20%. Τα ποσοστά ισχύουν προοδευτικά, δηλαδή ανά κλιμάκιο εισοδήματος.
Το βασικό σενάριο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι τα ελάχιστα ποσοστά να αυξηθούν έως και 50% και να διαμορφωθούν σε 15%, 20% και 25% ή και 30% αντίστοιχα με ταυτόχρονη μείωση του μέγιστου απαιτούμενου ποσού από τις 30.000 ευρώ που είναι σήμερα σε 25.000 ευρώ ή και χαμηλότερα. Από το πλαστικό χρήμα εξαιρούνται φορολογούμενοι άνω των 70 ετών, άτομα με ποσοστά αναπηρίας 80% και άνω, άτομα που βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση, υπηρετούντες την στρατιωτική τους θητεία, δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό, κάτοικοι χωριών κάτω των 500 κατοίκων και νησιών κάτω των 3.100 κατοίκων (όχι τουριστικές περιοχές), όσοι φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών και έχουν διαφορά τεκμαρτού εισοδήματος για το κομμάτι του τεκμαρτού εισοδήματος και οι φορολογούμενοι που είναι μακροχρόνια νοσηλευόμενοι. Οι παραπάνω κατηγορίες οφείλουν να μαζεύουν όμως χειρόγραφες αποδείξεις.
Από την συλλογή γενικά των αποδείξεων εξαιρούνται οι στρατιωτικοί και οι υπάλληλοι του υπ. Εξωτερικών που υπηρετούν στην αλλοδαπή, οι διαμένοντες σε οίκο ευγηρίας, οι φυλακισμένοι και όσοι διαμένουν σε ψυχιατρικό κατάστημα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών προκύπτει ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι καλύπτουν τα απαιτούμενα ελάχιστα όρια δαπανών με κάρτα πολύ εύκολα, δηλαδή μέσα σε έναν ή δυο μήνες
-τη μείωση του ελάχιστου ορίου αξίας δαπάνης καταναλωτή πάνω από την οποία η συναλλαγή θα πρέπει να διενεργηθεί μέσω του τραπεζικού συστήματος. Σήμερα το σχετικό όριο είναι 500 ευρώ και μελετάται να μειωθεί στα 300 ευρώ ή και χαμηλότερα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
 

Loading...