Ticker

10/recent/ticker-posts

Κοσμική ακτινοβολία από γιγαντιαίο σύστημα αστεριών κατευθύνεται προς τη Γη - NASA (VIDEO PHOTO).

Κοσμική ακτινοβολία από γιγαντιαίο σύστημα αστεριών κατευθύνεται προς τη Γη - NASA (VIDEO PHOTO).

 

 



Ένα σύστημα αστεριών που περιέχει δύο γιγαντιαίους ήλιους εκτοξεύει κοσμικές ακτίνες στο διάστημα και οι επιστήμονες της NASA έχουν βρει ότι η ακτινοβολία κάνει το δρόμο της προς τη Γη με διαγαλαξιακούς ανέμους.
Οι παρατηρήσεις υψηλής ενέργειας στον απροσδιόριστο νότιο αστερισμό της Carina είχαν προκαλέσει προβλήματα στους επιστήμονες εδώ και αρκετό καιρό. Τώρα, όμως, ένα τροχιακό τηλεσκόπιο της NASA βοήθησε την πηγή ενέργειας στην Eta Carinae, ένα σύστημα διπλού αστέρα περίπου 7.500 έτη φωτός μακριά από τη Γη. Είναι ήδη γνωστό ότι οι ακτίνες με ενέργεια μεγαλύτερη από 1 δισεκατομμύριο ηλεκτρόνια ψεκάζονται στο ηλιακό μας σύστημα. Ωστόσο, η ακανόνιστη κίνηση της ενέργειας και το τεράστιο μέγεθος της μεγάλης έκτασης, παλαιότερα καθιστούσε δύσκολη την εύρεση κάποιων πηγών. Οι συγκρουόμενοι αστρικοί άνεμοι μέσα στην Eta Carinae, που περιβάλλεται από νεφέλωμα σκόνης με εμφάνιση κλεψύδρας, έχουν πλέον επιβεβαιωθεί σαν λόγος για τα ενεργειακά πρότυπα στην περιοχή. "Γνωρίζουμε ότι τα κύματα των εκρηκτικών αστεριών μπορούν να επιταχύνουν τις κοσμικές ακτίνες σε ταχύτητες παρόμοιες με εκείνες του φωτός, μια απίστευτη ενδυνάμωση ενέργειας", δήλωσε ο αστροφυσικός της NASA, Kenji Hamaguchi. "Παρόμοιες διαδικασίες πρέπει να εμφανίζονται σε άλλα ακραία περιβάλλοντα. Η ανάλυσή μας δείχνει ότι η Eta Carinae είναι μία από αυτές. "
Χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο NuStar, η NASA κατάφερε να συλλέξει δεδομένα σχετικά με τα βίαια κύματα των κρούσεων από συγκρουόμενους ανέμους που έχουν σαν αποτέλεσμα τις κοσμικές ακτίνες, μερικές από τις οποίες έχουν δει να αναπηδούν από το μαγνητικό πεδίο της Γης. "Έχουμε γνωρίσει εδώ και αρκετό καιρό ότι η περιοχή γύρω από την Eta Carinae είναι η πηγή της ενεργειακής εκπομπής σε ακτίνες Χ, υψηλής ακτινοβολίας και ακτίνες γάμμα", δήλωσε η Fiona Harrison, ερευνητής τηλεσκοπίων του NuSTAR. "Αλλά μέχρι να καταφέρει η NuSTAR να εντοπίσει την ακτινοβολία ... η προέλευση ήταν μυστηριώδης". Ξεκίνησε το 2012, το NuStar χρησιμοποιήθηκε για να χαρτογραφήσει επιλεγμένες περιοχές του χώρου και να κάνει μία απογραφή για τα αστέρια που κατέρρευσαν. Το τηλεσκόπιο έχει επίσης επιφορτιστεί με τη διερεύνηση για τις μυστηριώδεις μαύρες τρύπες και το περασμένο έτος τεκμηρίωσε τα φαινόμενα της «ενεργειακής κατανάλωσης» στον Γαλαξία.
https://www.rt.com/usa/431705-cosmic-rays-heading-earth/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY

Loading...
loading...