Ticker

10/recent/ticker-posts

ΠΕΡΙΕΡΓΟ....ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΙ;;;2.000 άνθρωποι ΕΧΤΙΣΑΝ ΥΠΟΓΕΙΑ πόλη ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ στον κόσμο ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ!![ΒΙΝΤΕΟ]

ΠΕΡΙΕΡΓΟ....ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΙ;;;2.000 άνθρωποι ΕΧΤΙΣΑΝ ΥΠΟΓΕΙΑ πόλη ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ στον κόσμο ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ!![ΒΙΝΤΕΟ]

 

 

 


H Αυστραλία είναι μια χώρα γνωστή για τις »παραξενιές» της.Από παράξενα ζώα και φυτά μέχρι παράξενες θάλασσες,ακόμα και παράξενα αγγλικά.Πρόκειται πραγματικά περί ενός τελείως διαφορετικού κόσμου.
Αν σας έλεγαν ότι έχει και μια ολόκληρη πόλη χτισμένη κάτω από τη γη το πιο πιθανό είναι ότι θα τους περνούσατε για τρελούς.Κι όμως!Υπάρχει μια ολόκληρη πολιτεία κάτω από τη γη.Ο λόγος για το Coober Pedy. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που μπορούν να φτάσουν έως και τους 50 βαθμούς Κελσίου, οι ντόπιοι σκαρφίστηκαν μία ιδέα για να… δροσίζονται. 846 χιλιόμετρα από την Αδελάιδα της Αυστραλίας, υπάρχει μια υπόγεια πόλη που φιλοξενούνται 2.000 άνθρωποι από 40 χώρες. Coober Pedy σημαίνει «λευκός άνθρωπος μέσα στην τρύπα» και είναι γνωστή ως η πρωτεύουσα του Οπαλίου, ενός πολύτιμου λίθου που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες.
Κινηματογραφικές ταινίες όπως το Pitch Black, Queen of the Desert, Κόκκινος Πλανήτης και Opal Dream έχουν γυριστεί εκεί… Κατά την απογραφή του 2006 ο πληθυσμός της ήταν 1.916 κάτοικοι από 45 συνολικά χώρες (1.084 άνδρες, 832 γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων και 268 Αυστραλών ιθαγενών, ενώ είναι σε ποσοστό 60% Ευρωπαίοι.

Loading...
loading...