Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...!!«Γονατίζει» ο Δράκος και ζητά την άμεση ΒΟΗΘΕΙΑ της «Αρκούδας»....!!

«Γονατίζει» ο Δράκος και ζητά την άμεση συνδρομή της «Αρκούδας» Τα πράγματα στην Κίνα δείχνουν να σοβαρεύουν και το Πεκίνο, προκειμένου να γλυτώσει το κραχ, φέρεται να ζητά βοήθεια από τον Πούτιν! 
 
Συγκεκριμένα, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας της Ρωσίας καλείται να εντείνει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα, μετά τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος, που προκάλεσαν χάος στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, εξαιτίας της εφαρμογής της πράσινης πολιτικής της Ατζέντας 2030. 
 
Την Τετάρτη, ο ενεργειακός όμιλος Inter RAO αποκάλυψε ότι είχε λάβει αίτημα από τις αρχές της χώρας της Ανατολικής Ασίας, να βοηθήσουν στην ανακούφιση του εθνικού της δικτύου. Ενώ δεν έχουν δοθεί ακόμη λεπτομέρειες για τη δυνητική συμφωνία, εννοείται ότι η εταιρεία, η οποία έχει το μονοπώλιο στις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας, εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει σημαντικά την τάση. 
 
ΟΠΩΣ ΑΝΤΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ (δείτε εδώ σχετικό άρθρο) ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ, Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΘΑ ΒΥΘΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ. 
 
Περισσότερες από 20 κινεζικές επαρχίες έχουν πληγεί από διακοπή ρεύματος και προβλήματα εφοδιασμού, με τους καταστηματάρχες να ασκούν τις δραστηριότητές τους υπό το φως των κεριών. Ορισμένα εργοστάσια που τροφοδοτούν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, έχουν κατεβάσει ρολά ή τους έχουν πει να εργάζονται με μειωμένο ωράριο, προκειμένου να αποφύγουν την άσκηση πίεσης στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. 
 
Η Κίνα, η οποία βασίζεται στον άνθρακα για να παράγει περισσότερο από το ήμισυ της ενέργειας της, σημείωσε πτώση των αποθεμάτων, με το South China Morning Post να αναφέρει, ότι οι προμήθειες είναι προς το παρόν επαρκείς για να διατηρήσουν τα φώτα αναμμένα, για λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες και ως εκ τούτου έγινε έκκληση στην Ρωσία του Πούτιν. 
 
 Η κρίση ισχύος της Κίνας προκλήθηκε από τις περιορισμένες προμήθειες άνθρακα και τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών, προκαλώντας συρρίκνωση της βαριάς βιομηχανίας σε διάφορες περιοχές. Η Κίνα δεσμεύτηκε, στο πλαίσιο της οδηγίας της Ατζέντας 2030, να μειώσει την ενεργειακή ένταση, κατά περίπου 3% το 2021, για να επιτύχει τους… κλιματικούς της στόχους και οι επαρχιακές αρχές έχουν επιταχύνει την επιβολή των περιορισμών των εκπομπών τους τελευταίους μήνες. 
 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι υψηλότερες τιμές άνθρακα και οι περιορισμένες προμήθειες, σε μια χώρα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ενέργεια από άνθρακα για τις ενεργειακές της ανάγκες, να επιφέρουν έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας! 
 
Η εν λόγω περιβαλλοντική οδηγία αποσκοπεί δήθεν στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με τον καθορισμό οριακών τιμών εκπομπών για μεσαίου μεγέθους μονάδες καύσης, ωστόσο, αν εφαρμοστεί, παντού, θα επιφέρει ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ και παγκόσμιο κραχ, άρα μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για Μεγάλη Επανεκκίνηση και επιβολή διεθνιστικού πολιτεύματος, με πρόσχημα την διαχείριση της παγκόσμιας κρίσης, η οποία μοιάζει, εκ των πραγμάτων, προσχεδιασμένη! 
 
Άλλωστε και η χώρα μας έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει τις περιβόητες πράσινες πολιτικές, οι οποίες, στην παρούσα φάση, βυθίζουν τον κινεζικό «ΓΙΓΑΝΤΑ» στην κρίση. 

 

ΠΗΓΗ