Ticker

10/recent/ticker-posts

''ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ....[ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ,

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ, ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΡΕΠΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΙΝΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΕΙΝΑ! ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΝΕΣΤΗΣΑ, ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΑΦΟΥ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ, ΝΑ ΣΤΕΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΟΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ Ή ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ!

 

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ

 

Ηλιας Καλλιωρας : Πότε θα πρέπει να αρχίσουμε να μαζεύουμε προμήθειες ;..

 

ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΩ, ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΑ! ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΝΔΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ, ΝΑ ΞΟΔΕΨΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΥΛΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΤΙΡS, ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ, ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΟΥΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕ “ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΧΡΥΣΑΦΙ, ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΛΕΥΡΙ”.

ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ:

1) ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΧΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ…

ΚΑΙ 2) ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ…

 

ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ! ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΟ PELITI.GR ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΛΕΥΡΙΟΥ Ή ΣΙΤΑΡΙΟΥ ΓΙΑ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ:

Αν θέλουμε να συντηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα (πάνω από τρία χρόνια) αλεύρι ή σιτάρι, παίρνουμε έναν καινούριο τενεκέ για τυρί, τοποθετούμε το αλεύρι ή το σιτάρι για 15 εκατοστά. Πατάμε με όποιο τρόπο μπορούμε τα υλικά μας έτσι ώστε να συμπιεστούν καλά. Τα υλικά που θα αποθηκεύσουμε θα πρέπει να έχουν χαμηλή υγρασία και να μην έχουν προσβολή από έντομα. Όταν φτάσουμε στο μέσο του τενεκέ προσθέτουμε μια στρώση χοντρό αλάτι για ένα εκατοστό πάχος. Προσθέτουμε τα υλικά μας αλεύρι ή σιτάρι και φροντίζουμε να τα συμπιέζουμε έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά αέρα.

 

Με πολύ υπομονή ελέγχουμε να μην έχουμε κενά αέρος. Γεμίζουμε ως επάνω τον τενεκέ. Στρώνουμε μια στρώση με χοντρό αλάτι και από επάνω βάζουμε φύλλα δάφνης ή ξερό βασιλικό.

 

Κλείνουμε το καπάκι και σφραγίζουμε το καπάκι με κερί. Λιώνουμε κερί σε ένα μπρίκι και το ρίχνουμε γύρω από το καπάκι του τενεκέ.

 

Αν μετακινήσουμε τον τενεκέ το κερί θα σπάσει, γι’ αυτό φροντίζουμε να ρίξουμε το κερί στην τελική θέση αποθήκευσης ή αν χρειαστεί να μετακινηθεί ο τενεκές να μετακινηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην σπάσει το κερί.

 

Αποθηκεύουμε τον τενεκέ σε δροσερό και σκιερό μέρος.

 

Με αυτό τον τρόπο μπορεί να αποθηκεύσουμε σιτάρι ή αλεύρι για μεγάλο χρονικό διάστημα, πάνω από τρία χρόνια.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ:

 

https://peliti.gr/syntirisi-sitariou-kai-alevri-gia-megalo-diastima/

 

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ ΤΡΟΠΟ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ Ο BALANTHSBEROIA:

 

ΤΕΛΟΣ, ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ Ή ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ Ή ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ, ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ, ΑΦΟΥ Η ΠΡΩΤΗ ΑΡΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΗ ΜΕΛΛΟΥΣΑ ΚΡΙΣΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ!

 

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΔΕΝ ΑΝΔΡΙΟΥΜΕΘΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝ ΘΕΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ!

 

ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ

annapan1966@hotmail.com

 

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ


 

 

 

 

πηγη