Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΑΙ...ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ....ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ....ΜΑΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ....!!ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟ....ΣΟΚΑΡΕΙ...!!

Θυμάμαι (σαν χθες) τον παλλαϊκό ενθουσιασμό στην Ελλάδα, όταν εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ ο Δημοκρατικός Τζίμι Κάρτερ.

Ήταν η ελπίδα του γένους, αν πιστεύαμε τα τότε ΜΜΕ, που θα μας έσωζε από τον Τούρκο και θα έλυνε διά παντός το κυπριακό προς όφελός μας.

Από κει πάν’ κι άλλοι.

Στην πορεία, και άλλοι Δημοκρατικοί πρόεδροι μας πούλησαν μισοτιμής, αφού άλλο υποψήφιος και άλλο όντας πλανητάρχης.

Στο πρώτο μπορείς να λες ό,τι παπάντζα θέλεις για να πάρεις ψηφαλάκια από την ομογένεια, στο δεύτερο σε κερδίζει η σκληρή πραγματικότητα, και τα οικονομικά (αλλά και γεωπολιτικά) συμφέροντα.

Βέβαια, επί Κάρτερ υπήρχε ακόμη ο Ψυχρός Πόλεμος, οπότε η Τουρκία τους ήταν αναγκαία ως «πυλώνας» εναντίον της ΕΣΣΔ.

Ναι, αλλά…

Η ΕΣΣΔ κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο, και οι Δημοκρατικοί πρόεδροι συνέχισαν τον όμορφο αγώνα τους.

Να θυμηθούμε και τον εξίσου ελπιδοφόρο Δημοκρατικό Κλίντον, που αιματοκύλισε τους ομόδοξους Σέρβους, βομβαρδίζοντας ανηλεώς το Βελιγράδι. Λέτε να μας λυπόταν εμάς αν τυχόν κάναμε καμιά κουτσουκέλα εναντίον Μουσουλμάνων που δεν θα του άρεσε;

Παρεμπιπτόντως, μιας και το θυμήθηκα, είδατε τότε κανέναν «πρόσφυγα» Σέρβο;

Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ λαών, κουλτούρας, κλπ κλπ.
Πάμε παρακάτω…

Τι έκανε ο επίσης ελπιδοφόρος και εξίσου Δημοκρατικός Ομπάμα μόλις ανέλαβε τον Λευκό Οίκο;

Επίσκεψη στην Τουρκία…

Τι άλλο έκανε;

Διέλυσε τη Μ. Ανατολή και την Β. Αφρική (αραβική άνοιξη), με αποτέλεσμα όχι μόνο την πλήρη ανατροπή των πάντων στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και την πλημμυρίδα «προσφύγων πολέμου» στην Ευρώπη, τα απόνερα της οποίας ζούμε σήμερα, συν το γεγονός ότι μιας και είδαν φως μπήκαν και εκατοντάδες άλλες χιλιάδες «προσφύγων πολέμου» από χώρες που δεν είχαν πόλεμο.

Μαζί του στα παραπάνω και η επίσης Δημοκρατική Χίλαρι…
Ναι, αλλά ο Τραμπ (ο μοναδικός πρόεδρος που δεν ξεκίνησε κανέναν πόλεμο) είναι ο «τρελός φασίστας».

Βέβαια, το γεγονός ότι χάλασε τη σούπα των οικονομικών συμφερόντων του αμερικανικού establishment, που πλουτίζει από πολέμους, στάθηκε η αφορμή να μπει στο στόχαστρο μιας καλά ενορχηστρωμένης προπαγάνδας, που είχε δεν είχε τελικά κατάφερε να φέρει στην εξουσία τον Δημοκρατικό Μπάιντεν.

Τόπο στα νιάτα που λένε…

Και άντε ξανά μανά να πανηγυρίζουν οι ντόπιοι (συριζαίοι και φιλελέδες αγκαλιά) αφού όπως λένε ο Μπάιντεν θα μας σώσει από τον Τούρκο.

Τέτοιους πανηγυρισμούς είχα να δω από τον Σεπτέμβριο του ’15, τότε που το γελαστό παιδί πήρε και πάλι τις εκλογές με 35%, για να μας σώσει, παρέα με τον Μπάνο.
Και να δείτε σύμπτωση… μόλις κέρδισε ο Μπάιντεν… τσούπ και το εμβόλιο.

Σατανική σύμπτωση… δεν νομίζετε;

Εν τω μεταξύ, εδώ στα καθ’ ημάς, μέσα στον γενικό πανζουρλισμό με την αλλαγή σκυτάλης στον Λευκό Οίκο, ξεχάσαμε και το ΟΡΟΥΤ ΡΕΙΣ, ξεχάσαμε και την οικονομική ασφυξία, και μιας και είμαστε κλειδωμένοι στα σπίτια βρήκαμε άλλη αφορμή για να «σκοτωνόμαστε» στα πληκτρολόγια.

Την κατάρρευση της περιλάλητης πλατφόρμας για τηλεκπαίδευση WEBEX.

Όπου παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας, παρά την ύπαρξη υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ταρατατζούμ) η χώρα αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά γυμνή και απροετοίμαστη.

Με «μεσαιωνικές» διαδικτυακές υποδομές, που όμως πληρώνουμε χρυσάφι, το κράτος αποφάσισε εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές να κάνουν μάθημα από το σπίτι.

Με μόνη προετοιμασία την ανακοίνωση του υπουργείου που λέγαμε, που μας συστήνει να μένουμε οφλάιν, να περιορίσουμε τη χρήση του διαδικτύου, μπας και πετύχει η τηλεκπαίδευση.

Μα συγνώμη… χρειάζεται υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να μας πει αυτή τη σαχλαμάρα, που θα μπορούσα να έλεγα κι εγώ… η τελευταία τρύπα του ζουρνά;
Τουλάχιστον οι προηγούμενοι μας ετοίμαζαν για το φεγγάρι. Οι νυν ούτε στο ίντερνετ δεν μας αφήνουν να μπούμε.
Και έχεις και τη Ζαχαράκη (καλεσμένη στου Παπαδάκη) να μιλάει για τηλεκπαίδευση μέσω… σταθερού τηλεφώνου. Που αν ήταν κανένας Φίλης μπορεί να μας μιλούσε και για τηλεκπαίδευση μέσω θυροτηλεφώνου… Τόσο πιο μπροστά ήταν οι προηγούμενοι, που δεν έκρυβαν την ασχετίλα τους πίσω από γραβάτες.

Βέβαια, μέσα στην ιντερνετική κατάρρευση, ενώ στην αρχή τα τρολ των χειροκροτητών εξαφανίσθηκαν από τα σόσιαλ μύδια, στη συνέχεια πήραν γραμμή (μάλλον από το Μαξίμου, δεν ξέρω) και ξεκίνησαν την αντεπίθεση, με το νέο αφήγημα, αναφέροντας σε κάθε τόνο ότι η WEBEX έπεσε σε κεντρικό πανευρωπαϊκό επίπεδο, και πως όποιος διαμαρτύρεται είναι σίγουρα … συριζαίος.

Με κοινό χαρακτηριστικό των περισσοτέρων εξ αυτών των «μίσθαρνων» λιβανιστών, το γεγονός ότι είναι άκληροι, και άρα τι τους νοιάζει αν λειτουργεί ή όχι η συγκεκριμένη πλατφόρμα, και το ποιος ευθύνεται για αυτό…

Ο Κυριάκος να κερδάει, κι από κει παν’ κι άλλοι.

Όσο για το γενικό λοκντάουν, κι εκεί κερδάμε.

Διότι αν κρίνω από τον αριθμό των SMS (σύμφωνα με τους συνεργάτες του Νικ Χαρντ) για βόλτα κατοικίδιου, και ατομική άθληση, τότε σίγουρα είμαστε οι πιο φιλόζωοι του πλανήτη, με περισσότερα σκυλιά κι από τις ΗΠΑ, και σίγουρα έχουμε πιο πολλούς αθλητές από την πάλαι ποτέ Αν. Γερμανία.

Αλλιώς δεν εξηγείται τόση κίνηση στους δρόμους.

Και ποιο το αποτέλεσμα; Ότι μάλλον θα μπει πλαφόν στον αριθμό των SMS, στα πλαίσια του πονάει χέρι κόβουμε κεφάλι.
Όπως π.χ. ο Άδωνις (που μας προέκυψε ξαφνικά αντιτραμπικός) ο οποίος ανακοίνωσε πως τα σούπερ μάρκετ στο εξής θα πουλάνε μόνο τα βασικά, και όχι παπούτσια, ρούχα, κλπ.

Γιατί; Διότι έτσι επέμενε χθες πρωί πρωί στον ΣΚΑΙ ο κ. Πορτοσάλτε, που θέλει τα ΣΜ να πουλάνε μόνο όσπρια, ρύζι, γάλα, και άντε κανένα λάδι… Μέχρι εκεί.

Οπότε, αμέσως έσπευσε συμμορφούμενος προς τας υποδείξεις του ο αρμόδιος υπουργός, και προχώρησε σε ανάλογες ανακοινώσεις.

Η τηλεοπτική δημοκρατία, που λέγαμε εμείς οι ποταποί, σε δράση.

Εν τω μεταξύ τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις και μη χρήση μάσκας πέφτουν σαν βροχή ( ο Πολάκης απαλλάσσεται) και με τόση επιμέλεια, που μέχρι και σε «ικέτη» κόπηκε προχθές πρόστιμο, επειδή κυκλοφορούσε στη Θεσσαλονίκη χωρίς μάσκα, και χωρίς κατοικίδιο!!!!!

Τώρα θα σπεύσει, λένε, να το πληρώσει, διότι αλλιώς θα έχει συνέπειες και στα τρία ονόματα που έδωσε, και ενδεχομένως να πάει περιπολικό στη διεύθυνση κατοικίας του (όπως τη δήλωσε) σε πολυκατοικία απέναντι ακριβώς από τον Λευκό Πύργο, για να τον οδηγήσει στον εισαγγελέα προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος…

Αυτά ζούμε…

ΥΓ- Για κάποιους που ανησυχούν που χάθηκε ο Κουμουτσάκος, οι πληροφορίες μου λένε πως κάποιος σύμβουλός του του σφύριξε ότι τελικά δεν υφίσταται πόλεμος ούτε στο Πακιστάν, ούτε και στο Μπαγκλαντές, με αποτέλεσμα να σοκαριστεί, και να μπερδέψει το μέτρημα στην καταγραφή των ΜΚΟ, και να ξαναρχίσει από το μηδέν…

Υπομονή και πάνω απ’ όλα εγρήγορση… τα επόμενα 2-3 χρόνια θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα.