Ticker

10/recent/ticker-posts

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ μέρισμα 2020:Πριν τα Χριστούγεννα η καταβολή ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ....!!


 

Το κοινωνικό μέρισμα, θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα σε οικονομικά ευάλωτους πολίτες και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσα από την πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr (σήμερα φέρει την ένδειξη «Κοινωνικό Μέρισμα 2019») η οποία θα φέρει τον τίτλο «Κοινωνικό Μέρισμα 2020».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε ότι το Κοινωνικό Μέρισμα 2020 θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα σε οικονομικά ευάλωτους πολίτες και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό. Διευκρίνισε πάντως, ότι μέσα στον σχεδιασμό δεν συμπεριλαμβάνονται αυτή τη φορά οι υγειονομικοί.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποσαφηνιστεί το ποιοι θα είναι ακριβώς οι δικαιούχοι. Το επικρατέστερο σενάριο, ωστόσο, είναι να λάβουν το Κοινωνικό Μέρισμα:

             οι μακροχρόνια άνεργοι (που δεν λαμβάνουν επίδομα)

             οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

             όσοι έχασαν τις θέσεις εργασίας τους στο διάστημα της πανδημίας

Mέσα στον σχεδιασμό δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνονται αυτή τη φορά οι υγειονομικοί ενώ εκτός τελικά, φαίνεται πως μένουν και οι συνταξιούχοι.

Δεν θα το δικαιούνται επίσης και όσοι έλαβαν ενίσχυση το τελευταίο διάστημα της πανδημίας.

Οι δικαιούχοι του 2019 ήταν:

             Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.

             Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή εντάχθηκαν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

             Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης ήταν βραχυχρόνια άνεργοι και είχαν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ.

             Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ).

 ΠΗΓΗ