Ticker

10/recent/ticker-posts

Συνελήφθη ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου MAERSK LAUNCESTON που προσέκρουσε στο ναρκοθηρευτικό “ΚΑΛΛΙΣΤΩ”...!!!


 

Συνελήφθη ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου MAERSK LAUNCESTON που προσέκρουσε στο ναρκοθηρευτικό “ΚΑΛΛΙΣΤΩ”.  Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύτηκε. Το MAERSK LAUNCESTON, ένα μεγάλο πλοίο μήκους 266 μέτρων και πλάτους 36 μέτρων, πορτογαλικής σημαίας είχε ως προορισμό το Τσανάκαλε της Τουρκίας. 

Το πλοίο  MAERSK LAUNCESTON με σημαία Πορτογαλίας που μεταφέρει κοντέϊνερ συγκρούστηκε με το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού, προκαλώντας του πολύ μεγάλες ζημιές. Ευτυχώς οι συνέπειες της σύγκρουσης έμειναν εκεί χωρίς να υπάρξουν θύματα. 

Το MAERSK LAUNCESTON, είχε μόλις αποπλεύσει από τον Πειραιά με προορισμό το Τσανάκαλε της Τουρκίας. 

Πώς έγινε το ατύχημα 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το ατύχημα σημειώθηκε όταν το φορτηγό πλοίο που έβγαινε από την Coscoστο Κερατσίνι, έπεσε στην πρύμνη του πολεμικού, με αποτέλεσμα να το «κόψει» στα δύο και να υπάρξει σημαντική εισροή υδάτων. Μάλιστα, όπως φαίνεται και στις εικόνες, το ναρκοθηρευτικό πήρε μεγάλη κλίση προς τα δεξιά, με αποτέλεσμα για αρκετή ώρα να κινδυνεύει να βυθιστεί. 

Άμεσα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να μεταφερθούν στη στεριά με ασφάλεια όλοι οι επιβαίνοντες του πολεμικού πλοίου. Όπως έγινε γνωστό, δύο από τους επιβαίνοντες τραυματίστηκαν, περισυνελέγησαν από τη θάλασσα και διακομίστηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. 

Την ίδια ώρα, μικρές ζημιές έχει υποστεί και το φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON, στο οποίο έχει απαγορευθεί προσωρινά ο απόπλους. Σημειώνεται ότι το φορτηγό πλοίο είχε προορισμό το Τσανάκκαλε της Τουρκίας.

πηγη