Ticker

10/recent/ticker-posts

Πρόσκληση ΕΛΛΑΔΑΣ σε Πούτιν να επισκεφτεί την Αθήνα την 25η Μαρτίου 2021...!!!


 Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, έλαβε πρόκληση από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να επισκεφθεί την Αθήνα την 25η Μαρτίου 2021.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απηύθυνε προσωπική πρόσκληση στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, να βρεθεί στην Αθήνα την 25η Μαρτίου 2021, ενόψει της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Αυτό έκανε γνωστό σήμερα ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κορυφαίο Ρώσο διπλωμάτη Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας. Κάλεσα τον κ. Πούτιν να έρθει στην Αθήνα στις 25 Μαρτίου του 2021 μαζί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας και μαζί με τον Πρίγκιπα Κάρολο, ώστε να σηματοδοτήσουμε με αυτόν τον τρόπο τη συμμετοχή των τριών χωρών που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη του αγώνα των Ελλήνων για εθνική ανεξαρτησία» υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Λαβρόφ τόνισε ότι συμμερίζεται την άποψη του Έλληνα πρωθυπουργού ότι η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία, ωστόσο, πρόσθεσε ότι θα ήθελε η ΕΕ και το ΝΑΤΟ να μην παρεμβαίνουν στις ελληνορωσικές επαφές.

Νωρίτερα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ, στη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογο του, Νίκο Δένδια, έκανε ιδιαίτερη μνεία στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση που συμπληρώνονται του χρόνου και στον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η Ρωσία.


ΠΗΓΗ