Ticker

10/recent/ticker-posts

ΝΕΟ σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές


ΝΕΟ σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές










Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση και του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Πάνου Σταμπουλίδη με εκπροσώπους Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, αναφέρθηκε πως δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης λειτουργίας, ούτε αποκλεισμού παραγωγών λαϊκών αγορών από άλλες περιφέρειες λόγω μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών λαϊκών αγορών, της Ομοσπονδίας Παραγωγών λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Παραγωγών λαϊκών αγορών Θεσσαλονίκης «Η Πρόοδος» τα θέματα «που συζητήθηκαν αφορούν τις λαϊκές αγορές και την λειτουργία τους την περίοδο του κορωνοϊού και ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης λειτουργίας ούτε αποκλεισμού παραγωγών λαϊκών αγορών από άλλες περιφέρειες ενώ συζητήθηκε το θέμα της απόστασης των 3 μέτρων από πάγκο σε πάγκο και προτάθηκε να μειωθεί αυτή η απόσταση».

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρεται, θα υπάρξει ενημέρωση του κλάδου για το νέο σχέδιο νόμου που θα αφορά στις λαϊκές αγορές, πριν την συζήτησή του ώστε να κατατεθούν προτάσεις.

«Το σχέδιο νόμου – όπως ανέφερε ο υπουργός – θα εμπεριέχει πολλές θετικές ρυθμίσεις και άρθρα για τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών» σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο υπουργός με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι «συζητήθηκαν θέματα της αγοράς και τρόπους επιλύσεως τους».