Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ....;;;;Βαθαίνει το ΧΑΣΜΑ μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας αναφέρει το Stratfor…!!Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ...ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ....!!


ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ....;;;;Βαθαίνει το ΧΑΣΜΑ μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας αναφέρει το Stratfor…!!Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ...ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ....!!











Στην προσπάθεια εξόδου από τα lockdowns θα αναλωθεί το τρίτο τρίμηνο στο μεγαλύτερο μέρος του βόρειου ημισφαιρίου, με την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας να υπόκειται στην αβεβαιότητα της επιβολής νέων περιορισμών λόγω νέων εξάρσεων της πανδημίας της Covid-19, γράφει το Stratfor στις προβλέψεις του για το γ’ τρίμηνο.

Ως εκ τούτου, το γ’ τρίμηνο μπορεί να δει μια βραδεία ανάκαμψη από τα χαμηλά στα οποία υποχώρησε η οικονομία στην Ευρώπη και σε σημεία της Ασίας, όμως μεγάλο μέρος της Νότιας Αμερικής, της Νότιας Ασίας, της υποσαχάριας Αφρικής καθώς και πολλές πολιτείες των ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.
Εν τω μεταξύ, όπως σημειώνει το Stratfor, η αμερικανική εξωτερική πολιτική και η ευρύτερη επιρροή της στην παγκόσμια συμπεριφορά, θα καθοδηγείται από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, κάτι που θα επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, καθώς οι χώρες θα θελήσουν να δουν αν η κατεύθυνση της αμερικανικής πολιτικής θα αλλάξει από τον Ιανουάριο του 2021. Παράλληλα, εν αναμονή ενδεχόμενης αλλαγής πολιτικής, το Ισραήλ θα προχωρήσει στην προσάρτηση περιοχών της Δυτικής Όχθης, καθώς το Τελ Αβίβ θέλει να εκμεταλλευτεί το «παράθυρο» μια έγκρισης της κίνησης αυτής από τις ΗΠΑ, το οποίο όμως κλείνει ταχύτατα.

Οι χώρες της Μέσης Ανατολής θα πιεστούν οικονομικά από την παγκόσμια ύφεση που προκάλεσε η Covid-19, αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις να προβούν σε περαιτέρω μέτρα τόνωσης της οικονομίας, επιταχύνοντας ταυτόχρονα τα χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή ορισμένων οικονομικών μεταρρυθμίσεων που ναι μεν δημιουργούν έσοδα, ωστόσο είναι αμφιλεγόμενες. Οι μεγάλοι παραγωγοί ενέργειας στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, συν το Ιράκ, το Ιράν και την Αλγερία, θα συνεχίσουν τον περιορισμό δαπανών και τη δημιουργία χρέους προκειμένου να μειωθούν τα ελλείμματα στους προϋπολογισμούς. Για τις οικονομίες της περιοχής που εξαρτώνται από τον τουρισμό, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μαρόκο, η Αίγυπτος, ο Λίβανος και η Τυνησία, η συνεχιζόμενη πανδημία θα δημιουργήσει πρόβλημα στα εθνικά εισοδήματα κατά την παραδοσιακά επικερδή περίοδο ταξιδιών.

Αυτό θα συμβάλλει στην οικονομική στασιμότητα, την αυξημένη ανεργία και τη μεγαλύτερη ζήτηση για κοστοβόρα κρατική και διεθνή χρηματοοικονομική στήριξη του τουριστικού κλάδου. Οι πιο εύπορες χώρες της περιοχής, ιδιαίτερα η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ, έχουν τα οικονομικά αποθέματα για να αντέξουν τις πιέσεις το γ’ τρίμηνο, χωρίς πολιτικές επιπτώσεις. Δεν ισχύει όμως το ίδιο στις χώρες που δεν διαθέτουν τέτοια αποθέματα, και οι οποίες θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες κοινωνικές και πολιτικές πιέσεις.

Πηγή :  Euro2Day