Ticker

10/recent/ticker-posts

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ....!!ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ...Η ΚΑΚΗ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑ....!!ΑΥΤΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΣ ΤΖΑΜΙ....ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ...Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ.....!![ΒΙΝΤΕΟ]

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ....!!ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ...Η ΚΑΚΗ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑ....!!ΑΥΤΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΣ ΤΖΑΜΙ....ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ...Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ.....!![ΒΙΝΤΕΟ]








Πως ξαφνικά... «ξύπνησε» η Ευρώπη !!!



Το χθεσινό μήνυμα στα Ελληνικά του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ανέφερε πως η Γαλλία τάσσεται με το μέρος της Ελλάδας και της Κύπρου στα ζητήματα του Αιγαίου. Τι ισχύει όμως πραγματικά;



Ο Μακρόν κατέστησε σαφές ότι «δεν πρέπει να δεχτούμε να απειλείται ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ τονίζει ότι «η Ευρώπη οφείλει να προασπίσει την κυριαρχία της» και υπογραμμίζει: «Ας μην αφήσουμε την ασφάλειά μας στη Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων».



Αυτή την φράση πρέπει να προσέξουμε! Κανείς δεν θέλει στην Μεσόγειο μια νέα αυτοκρατορία. Ούτε καν η Ρωσία, η οποία διατηρεί λυκοφιλία με την Άγκυρα. Οι Ευρωπαίοι και γενικά οι δυτικοί δεν συμπάθησαν ξαφνικά τους Έλληνες. Απλά η Τουρκία δεν απειλεί μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την περιοχή, δρώντας στην Λιβύη, την Συρία κοκ, δίνοντας ταυτόχρονα το «πάτημα» στην Μόσχα να επεμβαίνει για να επιβάλλει την «τάξη», εν απουσία των ΗΠΑ.



O Γάλλος πρόεδρος υπενθυμίζει χαρακτηριστικά ότι στην προσεχή σύνοδο της EuroMed 7 θα  εξεταστούν τα ζητήματα ασφάλειας στη Μεσόγειο και κάνει αναφορά στο θέμα της Λιβύης, για το οποίο τονίζει ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλες δυνάμεις να παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων».



Με τις ΗΠΑ να απουσιάζουν λόγω διαμάχης Τραμπ-Βαθέως Κράτους, οι Ευρωπαίοι πρέπει κάτι να κάνουν, καθώς η Τουρκία έχει σηκώσει ψηλά τον αμανέ. Ακόμα και η Αυστρία, η οποία παραδοσιακά δεν βρισκόταν κοντά με την Ελλάδα, τάσσεται με την Αθήνα λόγω συμφερόντων, ειδικά όταν έχει να αντιμετωπίσει Γκρίζους Λύκους, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν προσφάτως στην Βιέννη.



Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, σημείωσε πως «η Τουρκία δεν είναι αξιόπιστος εταίρος της Ευρώπης», τονίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ασκεί απέναντι στην Τουρκία «μία ισχυρή πολιτική και να μιλά μία σαφή γλώσσα (…) σε μία σταθερή βάση αξιών».



Παράλληλα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κουμουτσάκος συμμετείχαν στη Διεθνή Υπουργική Διάσκεψη για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, κυρίως από την Τουρκία, στην οδό της Ανατολικής Μεσογείου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22-23 Ιουλίου στη Βιέννη με πρωτοβουλία του Αυστριακού Υπουργού Εσωτερικών κ. Nehammer.



«Θα προστατεύσουμε τα σύνορα μας. Παράνομες διελεύσεις μεταναστών δεν είναι ανεκτές», ήταν το βασικό μήνυμα του κοινού ανακοινωθέντος.



Πλέον και η Γερμανία έχει μπει σε σκέψεις για το θέμα των κυρώσεων, ενώ να σταματήσει άμεσα τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο κάλεσε την Τουρκία και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέσω δήλωσης του υφυπουργού Εξωτερικών Φίλιπ Ρίκερ, αλλά και το ρωσικό ΥΠΕΞ ζήτησε από την Άγκυρα, χωρίς να την κατονομάζει, καθώς στην παρούσα φάση συνεργάζονται, να μην προβεί σε «απερίσκεπτες και μονομερείς ενέργειες».



Κανείς δεν θέλει μία χώρα που προσπαθεί να γίνει αυτοκρατορία στην γειτονιά του ή στην περιοχή που διατηρεί συμφέροντα. Σε περίπτωση σύρραξης, η Τουρκία θα έχει να αντιμετωπίσει πολλαπλά μέτωπα στην Λιβύη, Συρία, Ιράκ, με Κούρδους και πιθανώς Αρμενία, και οικονομικές και άλλες κυρώσεις που τις απεχθάνεται. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο έχει βάψει μπλε το Αιγαίο και περιμένει την όποια τουρκική πρόκληση βάζουν δύσκολα στον Ερντογάν.



Ίσως αυτό να μην το υπολόγισε η Τουρκία, δηλαδή την Ευρώπη να «ξυπνά» καθώς η Άγκυρα απειλεί να οδηγήσει τα πράγματα εκτός ελέγχου. Με την Ελλάδα δεν είναι κανείς, αλλά από την άλλη δεν θέλουν κι έναν Ερντογάν ανεξέλεγκτο.


ΠΗΓΗ