Ticker

10/recent/ticker-posts

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ...ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ...ΜΑΣΚΕΣ ΓΑΝΤΙΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ...Ανησυχία φαίνεται να προκαλεί η καταγραφή νέου κύματος κορωνοϊού...ΤΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ....Κορωνοϊός:ΤΟ Δεύτερο κύμα εμφανίστηκε ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ....σε πολλές χώρες ΚΑΙ στην Ελλάδα...!!ΓΡΑΦΗΜΑ


ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ...ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ...ΜΑΣΚΕΣ ΓΑΝΤΙΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ...Ανησυχία φαίνεται να προκαλεί η καταγραφή νέου κύματος κορωνοϊού...ΤΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ....Κορωνοϊός:ΤΟ Δεύτερο κύμα εμφανίστηκε ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ....σε πολλές χώρες ΚΑΙ στην Ελλάδα...!!ΓΡΑΦΗΜΑ







Ανησυχία φαίνεται να προκαλεί η καταγραφή νέου κύματος κορωνοϊού σε αρκετές χώρες.
Οπως παρουσιάζεται στην καταγραφή της ομάδας επιστημόνων του NANOTEXNOLOGY 2020, πολλές χώρες άρχισαν να καταγράφουν ένα νέο κύμα κορωνοϊού. Από την έναρξη της πανδημίας η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Συνεδρίου NANOTEXNOLOGY 2020 και το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρακολουθούν την πορεία του COVID 19 σε παγκόσμιο επίπεδο αναλύοντας τα δεδομένα.
Ξεκίνησε η δεύτερη φάση εξάπλωσης του κορωνοϊού
Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού στη Νάουσα -Επιτόπου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ
ΕΛΛΑΔΑ
Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε περιοχές της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής έχουμε πλήρη χαλάρωση των μέτρων προστασίας από την πλευρά των πολιτών γι’ αυτό παρατηρείται πάλι μια μεγάλη εξάπλωση του κορωνοϊού. Στη Νότια Κορέα, στο Ισραήλ και στη Βόρεια Μακεδονία η καμπύλη των κρουσμάτων έχει φτάσει στο ύψιστο σημείο, ωστόσο, μετά από μερικές ημέρες ηρεμίας ξεκίνησε μια δεύτερη φάση εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Παράλληλα, στην Ινδία, την Βραζιλία, τη Ρωσία και την Αφρική βρίσκονται ακόμη στη φάση εξέλιξης της πανδημίας. Αυτές οι χώρες μπήκαν αργότερα στην πρώτη φάση της πανδημίας, σε σύγκριση με άλλες χώρες, και ακόμη δεν έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο της καμπύλης (S-Curve). Το ίδιο συμβαίνει και στην Αφρική.
Στο τέλος της β’ φάσης εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ευρώπη -Τι συμβαίνει στην Ελλάδα
Οι περισσότερες από τις ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται ήδη στο τέλος της δεύτερης φάσης της εξάπλωσης του COVID 19. Διαφορετική περίπτωση αποτελεί η Αυστρία στην οποία η κατάσταση έχει πλήρως σταθεροποιηθεί εδώ και ένα μήνα μετά το τέλος της β’ φάσης της πανδημίας.
Στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 3.088 περιπτώσεις ασθενών κορωνοϊού. Το υπουργείο Υγείας έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, ενώ στις 4 Μαΐου, η Ελληνική Κυβέρνηση ξεκίνησε σταδιακά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Πλέον, έχουμε πλέον μπει στη β’ φάση της πανδημίας καταγράφοντας καθημερινά μικρό αριθμό νέων περιπτώσεων. Την αργία του Αγίου Πνεύματος, όμως, με την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων καταγράφηκε μια αύξηση 15-20 κρουσμάτων σε καθημερινή βάση.
Η πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Σουηδία και Δανία: Δύο σκανδιναβικές χώρες… διαφορετικές

Μπορεί η Σουηδία και η Δανία να έφθασαν στο ύψιστο σημείο των κρουσμάτων στην αρχή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ωστόσο, χάραξαν μια διαφορετική πορεία. Η Σουηδία είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που επέλεξε να μην προχωρήσει σε lockdown. Τις τελευταίες εβδομάδες λαμβάνει περιοριστικά μέτρα προσπαθώντας να ελέγξει τον αριθμό των κρουσμάτων. Από την άλλη, η Δανία έχει περάσει από τη φάση του lockdown και πλέον βρίσκεται στο τέλος της β’ φάσης.
Κορωνοϊός: Τα κρούσματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ
Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις για την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αφρική αντιστοιχούν στο 29%, 28% και 2.8% αντίστοιχα. Χρησιμοποιώντας τη διαμόρφωση καμπύλης, προβλέπεται ότι μέχρι τις αρχές Αυγούστου οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις για την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αφρική αναμένεται να ανέλθουν πάνω από το 25% για την Ευρώπη, 23% για τις ΗΠΑ και 3.8% για την Αφρική. Στην Ευρώπη θα υπάρξει αύξηση λόγω των κρουσμάτων της Ρωσίας, η οποία τώρα μπαίνει στη β' φάση της πανδημίας. Η Νότια Αμερική , αλλά και η Ινδία αναμένεται να καταγράψουν αυξημένα κρούσματα τον Ιούλιο.

Γράφημα με την πορεία του κορωνοϊού στον κόσμο