Ticker

10/recent/ticker-posts

«Νέο αίµα» στον Ελληνικό κυβερνοστρατό:Με 80 ΜΥΣΤΙΚΟΥΣ χάκερ επανδρώνεται η ΕΥΠ Οι πρόσφατες τουρκικές διαδικτυακές επιθέσεις επέσπευσαν τη διαδικασία προσλήψεων


«Νέο αίµα» στον Ελληνικό κυβερνοστρατό:Με 80 ΜΥΣΤΙΚΟΥΣ χάκερ επανδρώνεται η ΕΥΠ
Οι πρόσφατες τουρκικές διαδικτυακές επιθέσεις επέσπευσαν τη διαδικασία προσλήψεων









Στη μάχη για την κυβερνοασφάλεια της χώρας θα πέσουν 80 νέοι πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σε µια περίοδο που οι κυβερνοεπιθέσεις αρχίζουν να απασχολούν αρκετά κράτη, περισσότερο και από τους συµβατικούς πολέµους. Πρόκειται για… τζίνιους πράκτορες, µε πολυσέλιδο βιογραφικό στον τοµέα της Πληροφορικής, οι οποίοι περιλαµβάνονται στις 302 προσλήψεις της ΕΥΠ που έγιναν µέσω διαγωνισµού που είχε προκηρυχθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και συνεχίστηκε επί των ηµερών της σηµερινής κυβέρνησης.

Η τελευταία φορά που οι ελληνικές µυστικές υπηρεσίες έκαναν προσλήψεις ήταν το 2009, µε αποτέλεσµα το «νέο αίµα» να θεωρείται απαραίτητο για την ανανέωση του προσωπικού. Όσον αφορά στον διαγωνισµό, από την αρχή δόθηκε έµφαση στο κοµµάτι του κυβερνοεγκλήµατος. Αυτός ήταν και ο λόγος που σχεδόν το ένα τρίτο των προσλήψεων αφορά σε «κοµπιουτεράδες». Τον περασµένο Ιανουάριο Τούρκοι χάκερ παραβίασαν συστήµατα ασφαλείας και έριξαν τις ιστοσελίδες της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών και την πρωθυπουργική σελίδα (primeminister. gr), ενώ τον Απρίλιο του 2019 κυβερνητικές ιστοσελίδες είχαν δεχθεί επίθεση µε χαρακτηριστικά κυβερνοκατασκοπίας.