Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΒΑΛΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΑΙ ΤV....Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΟΥΖΗ....!!ΤΟ ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ..!!ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ....!!ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ....!!


ΕΒΑΛΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΑΙ ΤV....Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΟΥΖΗ....!!ΤΟ ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ..!!ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ....!!ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ....!!Με την πρόγνωση του καιρού ξεκίνησε το δελτίο του ΣΚΑΙ και την μετεωρολόγο Χριστίνα Σούζη να δίνει τις προβλέψεις με θερμοκρασίες που έρχονται από αύριο και ίσως αγγίξουν και τους 40 βαθμούς ενώ ακόμα είμαστε στα μέσα Μαΐου.
Την ίδια στιγμή “παρέα” θα μας κάνει και η Αφρικανική σκόνη μετατρέποντας την ατμόσφαιρα σε αποπνικτική.
Ακολούθως έγινε αναφορά στα μέτρα που θα ισχύσουν στις οργανωμένες παραλίες.
Μεταξύ άλλων, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, θα απαγορεύεται η μουσική, το αλκοόλ. Οι εργαζόμενοι θα φορούν μάσκα ενώ θα γίνεται απολύμανση στις ξαπλώστρες κάθε φορά που θα χρησιμοποιούνται από νέο λουόμενο.
Το γιατί θα απαγορευτεί το αλκοόλ και η μουσική και κατά συνέπεια τα beach bar, ακόμα δεν τον έχουμε καταλάβει. Κολλάει ο ιός με το αλκοόλ και την μουσική ή κηρύχτηκε μουσουλμανικός νόμος και δεν το ξέραμε;;;
Δείτε αναλυτικά τα μέτρα για τις οργανωμένες παραλίες:
Aπό τις 8 το πρωί του Σαββάτου, οι οργανωμένες παραλίες θα λειτουργούν ξανά. H κυβέρνηση θεώρησε λογικό να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες με κανόνες, παρά να υπάρχει συνωστισμός στις ελεύθερες παραλίες και χωρίς κανόνες.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσε το στίγμα για το πώς θα πάμε για μπάνιο, με την απόφαση να λαμβάνεται με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και την εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.
Οι οργανωμένες παραλίες είναι σε όλη την χώρα 515. Μεταξύ άλλων θα είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των επισκεπτών. Ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι 40 άτομα ανά 1.000 τετραγωνικά μέτρα.
Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες είναι τα 4 μέτρα, ενώ ανά ομπρέλα θα υπάρχουν μέχρι και 2 ξαπλώστρες.
Το φαγητό θα είναι take away και απαγορεύεται το delivery αλλά και το αλκοόλ. Οι ξαπλώστρες θα απολυμαίνονται από το προσωπικό μετά από κάθε χρήση.
Το σχέδιο
Με ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία γνωστοποιεί αναλυτικά όλους τους κανόνες λειτουργίας για το κοινό.
Αναλυτικότερα:
-Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων.
-Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ.
-Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου δύο ομπρελών.
-Ανά ομπρέλα μπορούν να υπάρχουν μέχρι 2 ξαπλώστρες, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα.
-Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο.
-Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ) λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (take away).
-Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο.
-Απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.
-Απαγορεύεται το delivery στα σημεία αυτά.
-Δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο του καταστήματος.
-Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν ορίζεται στο 1,5 μέτρο.
-Υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους.
-Το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες – καρέκλες μετά από κάθε πελάτη. Επίσης, υποχρεούται να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.
-Στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου.
-Απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή.
Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι απαραίτητο και στις παραλίες να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις, να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής.

Featured

loading...