Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ....ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ...Washington Post....!!“ΓΙΑΤΙ Η Ελλάδα θα υποστεί το πιο έντονο χτύπημα στην οικονομία της απ΄ όλες τις χώρες της Ευρώπης”....!!


ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ....ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ...Washington Post....!!“ΓΙΑΤΙ Η Ελλάδα θα υποστεί το πιο έντονο χτύπημα στην οικονομία της απ΄ όλες τις χώρες της Ευρώπης”....!!








Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, σε ρεπορτάζ της από την Αθήνα, επισημαίνει την επιτυχή διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, σε σχέση με άλλες μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης.
Από την άλλη όμως αναφέρει ότι “η Ελλάδα προβλέπεται να αντιμετωπίσει ένα από τα βαρύτερα οικονομικά χτυπήματα στην Ευρώπη, λόγω της τεράστιας εξάρτησής της από τον τουρισμό. Η ίδια βιομηχανία που βοήθησε να βγει η χώρα από την ύφεση είναι τώρα έτοιμη να την στείλει ξανά σε κρίση”, γράφει.
Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά πρόσφατης έκθεσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η οποία εξέτασε τον αντίκτυπο της κρίσης του κορονοϊού σε περισσότερες από 40 προηγμένες χώρες. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το πιο έντονο οικονομικό χτύπημα.
“Ο τουριστικός τομέας αντιπροσωπεύει περίπου το 25% του ελληνικού εργατικού δυναμικού – περισσότερες από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας. Αυτή τη στιγμή, όλα αυτά είναι στον πάγο.
αι ενώ οι Έλληνες αναμένουν ότι η χώρα τους θα μπορέσει τελικά να μετατραπεί σε έναν σχετικά ασφαλή προορισμό, δεν είναι σαφές πότε οι παγκόσμιοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα επιτρέψουν στους αλλοδαπούς να κάνουν διακοπές τόσο εύκολα όσο μέχρι πριν ξεσπάσει η κρίση του κορονοϊού”, γράφει η Washington Post.