Ticker

10/recent/ticker-posts

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ Έκπτωση στα ενοίκια 40%.....!!


ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ Έκπτωση στα ενοίκια 40%.....!!








Αναλυτικές οδηγίες από τον ΠΟΜΙΔΑ για τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων.
Σειρά διευκρινίσεων για την έκπτωση 40% στο ενοίκιο των εργαζόμενων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ανεστάλησαν, λόγω υποχρεωτικού «λουκέτου» της επιχείρησης, παρέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).
Το συγκεκριμένο μέτρο, ειδικότερα, αφορά τις επιχειρήσεις, στις οποίες έχει διακοπεί ή ανασταλεί η κύρια δραστηριότητα, με εντολή του κράτους, οπότε:
Οι επιχειρηματίες δικαιούνται μείωση του μισθώματος των επαγγελματικών μισθώσεων κατά 40%
Οι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος των 800 ευρώ και μείωσης του μισθώματος της κύριας κατοικίας κατά 40%.
Ποια η διαδικασία
Για τη μείωση του μισθώματος της επαγγελματικής στέγης:
O επιχειρηματίας – εργοδότης θα παραδώσει στον ιδιοκτήτη – εκμισθωτή του ακινήτου, στο οποίο στεγάζεται η επιχείρησή του, αντίγραφο της υπεύθυνης δήλωσης που έχει ή θα καταθέσει στην ΕΡΓΑΝΗ ( https://eservices.yeka.gr/) μέχρι τις 10 Απριλίου του 2020. Η δήλωση θα αναφέρει ότι έχει διακοπεί η κύρια δραστηριότητα της επιχείρησής του, γιατί υπάγεται σε κάποιον από τους κωδικούς δραστηριότητας που το Κράτος έχει διατάξει τη διακοπή λειτουργείας τους.
– Για τη μείωση του μισθώματος της πρώτης κατοικίας:
O επιχειρηματίας – εργοδότης θα παραδώσει σε κάθε εργαζόμενό του, του οποίου έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας και η μισθοδοσία του, αντίγραφο της υπεύθυνης δήλωσης που έχει ή θα καταθέσει στην ΕΡΓΑΝΗ και που αναφέρει ότι έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας και η μισθοδοσία του συγκεκριμένου εργαζόμενου.
Ο εργαζόμενος αυτός, θα χρησιμοποιήσει το αντίγραφο της υπεύθυνης δήλωσης για την εγγραφή του στην πλατφόρμα (σ.σ. στη νέα  ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr) από 1η Απριλίου του 2020 τόσο για την είσπραξη των 800 ευρώ, όσο και  για την ειδοποίηση προς τον ιδιοκτήτη – εκμισθωτή της πρώτης κατοικίας, η οποία αφορά τη μείωση του μισθώματος των μηνών Μαρτίου και Απριλίου κατά 40%.
Διευκρινίζεται ότι το παραπάνω μέτρο δεν αφορά μισθώματα δευτερεύουσας κατοικίας, εξοχικής κατοικίας, προσωρινής διαμονής και μισθώσεων κάθε άλλου είδους χρήσης.
Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι η μείωση του μισθώματος δεν αφορά όσες επιχειρήσεις θεωρούνται πληττόμενες από τον κορονοϊό και αναγκάστηκαν να τεθούν σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας (σ.σ. πρόκειται για τους Κωδικούς Αριθμού Δραστηριότητας του υπουργείου Οικονομικών).