Ticker

10/recent/ticker-posts

Ρώμη, 12 Μαρτίου. /TASS/.Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte ανακοίνωσε την διακοπή όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων στη χώρα.EPA-EFE/FILIPPO ATTILI/CHIGI PALACE ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρώμη, 12 Μαρτίου. /TASS/.Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte
ανακοίνωσε την διακοπή όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων στη χώρα.EPA-EFE/FILIPPO ATTILI/CHIGI PALACE ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ








EPA-EFE/FILIPPO ATTILI/CHIGI PALACE ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte
Σύμφωνα με τον Τζουζέπε Κόντε, τα παντοπωλεία, τα φαρμακεία και οι δημόσιες συγκοινωνίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Ρώμη, 12 Μαρτίου. /TASS/. Όλα τα καταστήματα εκτός από τα παντοπωλεία και τα φαρμακεία είναι κλειστά στην Ιταλία λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του κοροναϊού. Αυτό ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.
«Εκτιμώ πραγματικά τις προσπάθειές σας.» Αλλά ήρθε η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα. Κλείνουμε όλες τις εμπορικές δραστηριότητες, τα σημεία πώλησης, εκτός από τα παντοπωλεία και τα φαρμακεία», δήλωσε ο Κόντε.
Ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των εστιατορίων και μπαρ σε όλη τη χώρα. Είναι δυνατόν να παραδώσουν τα τρόφιμα στο σπίτι. Ταυτόχρονα, οι δημόσιες υπηρεσίες μεταφορών και ορισμένες βασικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών, εξακολουθούν να είναι εγγυημένες.
«Τα εργοστάσια παραμένουν ανοικτά με όλες τις προφυλάξεις που λαμβάνονται. Η γεωργική βιομηχανία είναι εγγυημένη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Προέτρεψε τους εργοδότες να στέλνουν υπαλλήλους σε διακοπές και να οργανώνουν απομακρυσμένη εργασία, καθώς επίσης να κλείνουν τα τμήματα των εταιρειών των οποίων η εργασία δεν είναι κρίσιμη. «Δεν χρειάζεται να περιμένετε να μειωθεί αμέσως ο αριθμός των λοιμώξεων, ακόμα και αν συνεχιστούν, δεν χρειάζεται να απελπίζεστε, οι προσπάθειές σας σίγουρα θα οδηγήσουν σε αποτέλεσμα, χρειάζεστε μόνο λίγο χρόνο», δήλωσε ο Κόντε.
Από τις 10 Μαρτίου, η Ιταλία έχει ήδη θεσπίσει αυστηρά μέτρα καραντίνας, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των ανθρώπων χωρίς λόγο. Προηγουμένως, τα εστιατόρια και τα μπαρ είχαν τη δυνατότητα να λειτουργούν από τις 06:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ. με υποχρεωτική απόσταση ασφαλείας (τουλάχιστον ένα μέτρο) μεταξύ των πελατών. Προηγουμένως είχε ανακοινωθεί ότι όλες οι εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας, γυμναστήρια και πισίνες, πολιτιστικά ιδρύματα, σχολεία και πανεπιστήμια έκλεισαν.
Πολλά καταστήματα και εγκαταστάσεις τροφοδοσίας στη βόρεια Ιταλία, όπου η μόλυνση από τον κοροναϊό είναι πιο διαδεδομένη, ανακοίνωσαν το κλείσιμο με δική τους απόφαση. Οι δρόμοι και οι πλατείες των Ιταλικών πόλεων έχουν αδειάσει, ο αριθμός των επιβατών στις δημόσιες συγκοινωνίες έχει μειωθεί από 50% σε 80%.
Τα σαλόνια των τρένων και αεροπλάνων είναι άδεια. Η πρόσβαση στην πλατεία του Αγίου Πέτρου είναι κλειστή και ο Πάπας διοργανώνει παραδοσιακά κυριακάτικα κηρύγματα και συλλογικό κοινό ζωντανά σε ιστοσελίδες και στην  τηλεόραση.
Η πρώτη τοπική εστία στην Ιταλία εντοπίστηκε στις 21 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περισσότεροι από 800 άνθρωποι έχουν ήδη πέσει θύματα της νόσου που προκαλείται από τον ιό και των παρενεργειών του στη χώρα. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 10 χιλιάδες άνθρωποι έχουν μολυνθεί στην Ιταλία, περισσότερα από 12 χιλιάδες κρούσματα μόλυνσης έχουν εντοπιστεί από την επιδημία στην Ιταλία, 1045 άνθρωποι έχουν θεραπευτεί.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.