Ticker

10/recent/ticker-posts

ΓΡΙΠΗ.....(ΕΟΔΥ)Οδηγίες και διευκρινήσεις εξέδωσαν οι επιστήμονες του (ΕΟΔΥ), με αφορμή την έξαρση των θανάτων και των κρουσμάτων της γρίπης της προηγούμενης εβδομάδας...Επίσης ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ όποιος εκδηλώνει συμπτώματα από το αναπνευστικό (όπως βήχας, καταρροή, πυρετός), θα πρέπει απαραιτήτως να παραμένει στο σπίτι ώστε να μη μεταδώσει τον ιό σε άλλους.


ΓΡΙΠΗ.....(ΕΟΔΥ)Οδηγίες και διευκρινήσεις εξέδωσαν οι επιστήμονες του (ΕΟΔΥ), με αφορμή την έξαρση των θανάτων και των κρουσμάτων της γρίπης της προηγούμενης εβδομάδας...Επίσης ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ  όποιος εκδηλώνει συμπτώματα από το αναπνευστικό (όπως βήχας, καταρροή, πυρετός), θα πρέπει απαραιτήτως να παραμένει στο σπίτι  ώστε να μη μεταδώσει τον ιό σε άλλους.








Οδηγίες και διευκρινήσεις για το αντιγριπικό εμβόλιο εξέδωσαν οι επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με αφορμή την έξαρση των θανάτων και των κρουσμάτων της γρίπης της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά και δημοσιεύματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
Tο αντιγριπικό εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στο να μη νοσήσει κανείς από γρίπη σε ποσοστό από 50 έως 70%. Ωστόσο, είναι το αποτελεσματικότερο μέσο προστασίας έναντι της γρίπης και χτίζει τείχος προστασίας του πληθυσμού, αναφέρουν οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ.  Να σημειωθεί ότι μόνο την προηγούμενη εβδομάδα, 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού της γρίπης και ακόμη 48 εισήχθησαν με σοβαρά συμπτώματα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Έτσι, με την ευκαιρία της κορύφωσης του φετινού εποχικού επιδημικού κύματος της γρίπης, ο ΕΟΔΥ ξεκαθαρίζει ότι: «Το αντιγριπικό εμβόλιο μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο νόσησης και ιδιαίτερα βαριάς νόσησης και θανάτου από τη γρίπη. Γι’ αυτό και συνιστάται ιδιαίτερα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου και τους επαγγελματίες υγείας».
Πέραν του αντιγριπικού εμβολίου, το επόμενο μέτρο προστασίας από τη γρίπη είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής. Επίσης, όποιος εκδηλώνει συμπτώματα από το αναπνευστικό (όπως βήχας, καταρροή, πυρετός), θα πρέπει απαραιτήτως να παραμένει στο σπίτι μέχρι και ένα 24ωρο μετά την ύφεση των συμπτωμάτων, ώστε να μη μεταδώσει τον ιό σε άλλους.
Τέλος, επισημαίνεται ότι η νοσηρότητα και η θνητότητα που παρατηρείται φέτος, είναι αντίστοιχη με άλλες χρονιές.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.