Ticker

10/recent/ticker-posts

ΑΙΤΙΑ για οικονομικό ΚΡΑΧ;Καταρρέουν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ όλα τα χρηματιστήρια...!!Ανεπηρέαστη δυστυχώς δεν θα μπορούσε να μείνει και η χώρα μας....!![ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ]


ΑΙΤΙΑ για οικονομικό ΚΡΑΧ;Καταρρέουν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ όλα τα χρηματιστήρια...!!Ανεπηρέαστη δυστυχώς δεν θα μπορούσε να μείνει και η χώρα μας....!![ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ]







Μέσα στον συναγερμό των υγειονομικών αρχών παγκοσμίως έρχονται και τα άσχημα μαντάτα για την οικονομία.

Με αφορμή την εξάπλωση του κορονοϊού στην «καρδιά» της Ευρώπης, το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα χρηματιστήρια στο εξωτερικό καταρρέυουν .

Ανεπηρέαστη δυστυχώς δεν θα μπορούσε να μείνει και η χώρα μας.

«Μίνι κραχ» σήμερα στα Χρηματιστήρια – Δυσοίωνες προβλέψεις


Η αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού εκτός Κίνας είχε ως αποτέλεσμα να εξανεμιστούν σχεδόν 420 δισεκ. δολάρια από την αξία των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών σήμερα, με τους επενδυτές να αναζητούν την ασφάλεια του χρυσού εν μέσω φόβων για μεγαλύτερο αντίκτυπο στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Οι ιταλικές μετοχές κατέγραψαν νωρίτερα βουτιά κατά 4,2% με το Μιλάνο να οδεύει προς τη χειρότερη ημέρα του από το 2016, καθώς η Ιταλία ανακοίνωσε τον μεγαλύτερη αύξηση στα κρούσματα του ιού στην Ευρώπη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα πτώση 3,4% και οδεύει προς τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή ποσοστιαία πτώση του από τότε που οι Βρετανοί τάχθηκαν υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016.

Ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Λονδίνου σημείωσε νωρίτερα πτώση 3%, με τις μετοχές των εταιριών πετρελαίου και ταξιδίων να καταγράφουν από τις μεγαλύτερες απώλειες.

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιριών κατέγραφαν από τις μεγαλύτερες απώλειες στον STOXX 600, με τις EasyJet, Ryanair, Air France και Lufthansa να υποχωρούν από 7,4% έως 12,6%. Ο ευρωπαϊκός δείκτης των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής σημείωσε βουτιά 5,4%.

Οι μετοχές των εταιριών ειδών πολυτελείας, εξόρυξης, κατασκευής αυτοκινήτων, τεχνολογίας και τραπεζών –που τείνουν να επηρεάζονται από τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια ανάπτυξη– σημείωσαν νωρίτερα πτώση μεταξύ 4-5%.

Οι γερμανικές μετοχές, που συνδέονται στενά με την Κίνα λόγω των εξαγωγών, καταγράφουν πτώση 3% παρά την ανακοίνωση της έρευνας Ifo που έδειξε ότι το επιχειρηματικό κλίμα αυξήθηκε απρόσμενα τον Φεβρουάριο, περιορίζοντας τους φόβους για ύφεση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Μεγάλες απώλειες και στο ελληνικό χρηματιστήριοΜεγάλες απώλειες που προσεγγίζουν το 6% καταγράφουν οι τιμές των μετοχών, καθώς η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε κλοιό ισχυρών πιέσεων επηρεαζόμενη καταλυτικά από το αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών, αφού τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται, χτυπώντας και την πόρτα της Ιταλίας, μεγενθύνοντας και τους φόβους για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 12:10, διαμορφώνεται στις 839,70 μονάδες σημειώνοντας πτώση 5,97%.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στη σημερινή συνεδρίαση είναι και το γεγονός, ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς υποχωρεί κατά περίπου 3 δισ. ευρώ, σε σχέση με τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής.

Νέα παρέμβαση ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία


Σε κίνδυνο θέτει την παγκόσμια ανάκαμψη ο κορονοϊός, όπως εκτίμησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, κατά τη σύνοδο της G20 στο Ριάντ.

«Ο ιός Covid-19 , μία παγκόσμια υγειονομική κρίση, έχει διαταράξει την οικονομική δραστηριότητα στην Κίνα και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ανάκαμψη», δήλωσε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα μπροστά στους υπουργούς Οικονομικών και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών των είκοσι μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη που συνήλθαν στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Τον Ιανουάριο, το ΔΝΤ είχε προβλέψει παγκόσμια ανάπτυξη 3,3% για το 2020, έναντι 2,9% το 2019. Κατά την διάρκεια της συνόδου του Ριάντ, η διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε ότι η επίπτωση του ιού στην ανάπτυξη θα είναι περίπου 0,1 της μονάδας.

«Η προβλεφθείσα ανάκαμψη της οικονομίας είναι εύθραυστη», δήλωσε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας τοποθετείται στο 5,6%, χαμηλότερη κατά 0,4 της μονάδας σε σύγκριση με τις προβλέψεις του Ιανουαρίου.

«Ενημέρωσαν την G20 ότι ακόμη και σε περίπτωση ταχείας ανάσχεσης του ιού, η ανάπτυξη στην Κίνα και στον υπόλοιπο κόσμο θα επηρεασθεί», είπε.
ΠΗΓΗ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.