Ticker

10/recent/ticker-posts

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ....ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ....!!«Στρατηγέ μου, το ύψωμα «17» κατελήφθη»!!(ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)


ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ....ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ....!!«Στρατηγέ μου, το ύψωμα «17» κατελήφθη»!!(ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)







To διαβάζουμε στο astraparis.gr
Το απόγευμα της Δευτέρας, 24 Φεβρουαρίου 2020, στο ρεπορτάζ μας υπό τον τίτλο «Ελικόπτερο της ΕΛΑΣ έρχεται στη Χίο την Τρίτη, κοντοζυγώνουν και τα ΜΑΤ» είχαμε προβλέψει τι ακριβώς θα συνέβαινε, γράφοντας επί λέξει: «Το πιθανότερο είναι αν δεν βρίσκονται ήδη στη Χίο (τα ΜΑΤ) ότι η μετακίνησή τους θα γίνει απολύτως αιφνιδιαστικά και κατευθείαν στο πεδίο, που σημαίνει ότι θα επιδιωχθεί αιφνιδιασμός για άμεση διασφάλιση της πρόσβασης, οριοθέτηση και περιφρούρηση του επιταχθέντος χώρου των 625 στρεμμάτων στο «17», προκειμένου ανεμπόδιστα τα συνεργεία να επιχειρήσουν εργασίες».
Τι δεν είχαμε προβλέψει: Την σκληρότητα, την κυνικότητα και την δυσανάλογα μεγάλη για την αντίδραση των πολιτών της Χίου στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την υπερδομή προσφύγων και μεταναστών στο Αίπος, επέμβαση και βία των δυνάμεων καταστολής. Τριακόσιοι άνδρες των ΜΑΤ απέναντι σε μικρό αναλογικά αριθμό πολιτών που δεν προκάλεσαν δείχνει ξεκάθαρα την πολιτική σοκ και δέους που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, για να κάμψει μια και καλή τις όποιες αντιδράσεις.
Το δεύτερο, που επίσης δεν είχαμε προβλέψει, αν και είχαμε ορισμένες πληροφορίες, είναι η απροκάλυπτη χρησιμοποίηση του στρατού, εξοπλισμού και προσωπικού, για να ολοκληρωθεί η καταδρομική επιχείρηση και να «κατακτηθεί» ως… τρόπαιο ο επιταχθείς χώρος των 625 στρεμμάτων.
Κι ήρθε αυτό, δηλαδή η παρουσία του στρατού και «έδεσε» με την αυταρχική πολιτική της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την επίταξη.
Αυτό ήταν το «τρόπαιο», η μπουλντόζα του στρατού να αναλαμβάνει την δουλειά που θα πληρωθεί για ένα εκατομμύριο ευρώ ο ιδιώτης εργολάβος. Βέβαια, το θέμα εν προκειμένω δεν είναι το οικονομικό όφελος του εργολάβου, τούτο θα είναι ασήμαντο. Σημασία έχει ο συμβολισμός: Επίταξη, ΜΑΤ και στρατός για την εφαρμογή της.
Κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα αφού η μπουλντόζα απλά όργωσε πέτρες και βράχους του τοπίου, για να κατακτήσει και να κατοχυρώσει τον χώρο. Κανένα σχέδιο, όπου νάναι κι ό,τι νάναι. Το επικοινωνιακό μήνυμα έχει σημασία.
πηγη


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.