Ticker

10/recent/ticker-posts

Ανακοίνωση Κρεμλίνου-Παρέμβαση Μόσχας για Τουρκία – ΚΑΛΕΣΤΗΚΕ Η ΡΩΣΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ-Αιτία σοβαρής ρήξης με την Άγκυρα

Ανακοίνωση Κρεμλίνου-Παρέμβαση Μόσχας για Τουρκία – ΚΑΛΕΣΤΗΚΕ Η ΡΩΣΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ-Αιτία σοβαρής ρήξης με την Άγκυρα






Έκτακτη παρέμβαση Μόσχας για Τουρκία – Αιτία σοβαρής ρήξης με την Άγκυρα

Ανακοίνωση Κρεμλίνου για τις απειλές κατά της ζωής του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα
Όπως διαβάσατε πριν, ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα, Αλεξέι Γερκόβ, μίλησε για  αντι-ρωσική υστερία στα τουρκικά ΜΜΕ  εξηγώντας πως το μίσος εναντίον των Ρώσων αυξήθηκε τώρα όπως συνέβη πριν από 5 χρόνια κατά τη διάρκεια της κρίσης στο Χαλέπι, όταν είχε καταρριφθεί το ρωσικό μαχητικό από την τουρκική αεροπορία και είχε δολοφονηθεί ο Πρέσβης Αντρέι Κάρλολ
«Κανείς δεν μπορεί να απομακρύνει τον Συριακό Στρατό που κερδίζει έδαφος τώρα», δήλωσε χθες ο Ρώσος Πρέσβης στην Τουρκία, Αλεξέι Γερκόβ, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος δέχεται απειλές κατά της ζωής του.
Τι είχε συμβεί;
Η «κρίση του αεροσκάφους» και η δολοφονική ενέργεια κατά του Πρέσβη Αντρέι Κάρλολ», ανέφερε ο Γερκόφ, αναφερόμενος στην πτώση του ρωσικού Su-35 το 2015 από την Τουρκία, που οδήγησε σε σύντομο πάγωμα των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών. .
Υπενθυμίζεται ότι ο δολοφόνος φώναξε συνθήματα σχετικά με την ανάκτηση του Χαλεπίου προτού σκοτωθεί ο ίδιος.
«Εγώ ο ίδιος απειλήθηκα άμεσα», ανέφερε ο Γερκόβ προσθέτοντας «Δεν θέλω, αλλά θα αναφέρω μερικές από τις απειλές: “Πείτε αντίο για τη ζωή”,”κανείς δεν θα σας θρηνήσει” και “ήρθε η ώρα να καείς”».
Πριν από λίγο το Κρεμλίνο παρενέβη, ανακοινώνοντας με νόημα, ότι η Τουρκία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ρώσων διπλωματών και όλων των Ρώσων που διαμένουν στη χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις απειλές κατά του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα.
«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η τουρκική πλευρά θα εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια του Ρώσου πρέσβη και όλων του προσωπικού, όλου του προσωπικού των ρωσικών εταιρειών και των ρωσικών διπλωματικών ιδρυμάτων που βρίσκονται στην Τουρκία, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης και πνεύμα των διμερών μας σχέσεων», δήλωσε ο Πέσκοφ στους δημοσιογράφους.
Είναι προφανές πως η Ρωσία προειδοποιεί, με ύφος πολιτικό, την Άγκυρα πως θα την καταστήσει υπεύθυνη, αν πειραχθεί ο Ρώσος Πρέσβης αλλά και άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι.
Οι μυστικές υπηρεσίας ασφαλείας της Άγκυρας πρέπει να πιάσουν πολλή δουλειά. Ειδάλλως…

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.