Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ 5 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ Εκτροφεία φρίκης:Έκοβαν τις φωνητικές χορδές των σκύλων για να μη γαβγίζουν.... (ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ)


ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ 5 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ Εκτροφεία φρίκης:Έκοβαν τις φωνητικές χορδές των σκύλων για να μη γαβγίζουν.... (ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ)







Η αστυνομία της Ισπανίας πραγματοποίησε εφόδους σε δύο παράνομα εκτροφεία με κουτάβια, στα περίχωρα της Μαδρίτης, και προχώρησε στη σύλληψη πέντε ατόμων.
Μεταξύ των διασωθέντων τετράποδων, τα περισσότερα ράτσας τσιουάουα και πομεράνιαν, η αστυνομία βρήκε δύο νεκρά ζώα, τα οποία είχαν τυλίξει σε εφημερίδες. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι εκτροφείς είχαν κόψει από κάποιους σκύλους τις φωνητικές χορδές, πιθανόν για να τους εμποδίζουν να γαβγίζουν και να ειδοποιούν τους γείτονες.
Οι δύο από τους πέντε συλληφθέντες ήταν κτηνίατροι, που βοήθησαν στο να καλύπτεται η επιχείρηση από ένα πέπλο νομιμότητας, καθώς παρείχαν επίσημα πιστοποιητικά, ενώ τοποθετούσαν στα σκυλιά και μικροτσίπ αναγνώρισης.
Η οργάνωση ήταν ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς στην Ευρώπη τσιουάουα και πομεράνιαν και πωλούσε σκύλους σε ολόκληρη την Ισπανία, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση των ζώων. Η αστυνομία πιστεύει ότι η οργάνωση είχε αποκομίσει κέρδη άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα 10 και πλέον ετών.
Τα σκυλιά, πολλά εκ των οποίων βρέθηκαν στοιβαγμένα κατά τριάδες σε ένα κλουβί, χωμένα σε υπόγεια, τα φροντίζουν τώρα φιλοζωικές οργανώσεις, εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για την τύχη τους.
ΠΗΓΗ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.