Ticker

10/recent/ticker-posts

ΒΙΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ....!!Νέα θεραπεία υπόσχεται...«θαύματα», με ποιο κόστος όμως....Αυτά που κάποτε φάνταζαν επιστημονική πραγματικότητα, ενσωματώνονται στην καθημερινότητά μας.....ΦΩΤΟ ΑΠΟ BBC ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

ΒΙΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ....!!Νέα θεραπεία υπόσχεται...«θαύματα», με ποιο κόστος όμως....Αυτά που κάποτε φάνταζαν επιστημονική πραγματικότητα, ενσωματώνονται στην καθημερινότητά μας.....ΦΩΤΟ ΑΠΟ BBC ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ




Νέα θεραπεία υπόσχεται...«θαύματα», με ποιο κόστος όμως....
Αυτά που κάποτε φάνταζαν επιστημονική πραγματικότητα, ενσωματώνονται (μαζί με τους «μετανάστες»), στην καθημερινότητά μας.

Στις ΗΠΑ, δοκιμάστηκε μια καινοτόμα θεραπεία κατά του εθισμού των ναρκωτικών που απαιτεί ο ασθενής να βάλει τσιπάκι στον εγκέφαλο του.

Συγκεκριμένα, στον στον εγκέφαλο του 33χρονου Τζέροντ Μπακχάλτερ, εμφυτεύτηκε ένα τσιπάκι και μερικά ηλεκτρόδια με σκοπό να περιοριστεί η επιθυμία του να κάνει χρήση. Μάλιστα τρεις ακόμα χρήστες είναι έτοιμοι να υποβληθούν στην ίδια θεραπεία, που χρησιμοποιεί μια τεχνική γνωστή σαν Deep Brain Stimulation (DBS).

Όπως βλέπουμε, περνάμε σε μια -για πολλούς- σκοτεινή εποχή, αυτή των εγκεφαλικών (και όχι μόνο) εμφυτευμάτων. Ο όρος «σκοτεινή», δεν είναι μεταφορικός, αλλά κυριολεκτικός, αφού μιλάμε για «τεχνολογικά εργαλεία», η εμφύτευση των οποίων δεν έχουμε ιδέα τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στον οργανισμό μας, αλλά και…στην ελευθερία μας.

Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή όταν κάποιος βάζει κάτι μέσα στο σώμα του. Ακόμη και αν δίνονται όλες οι διαβεβαιώσεις ασφαλείας, το να δώσει ένας άνθρωπος πρόσβαση σε κάποιον ΑΓΝΩΣΤΟ στο ίδιο του το σώμα και ιδίως στον εγκέφαλό του, είναι κάτι το οποίο η ίδια η λογική το απορρίπτει.

Προχωράμε επομένως σε έναν κόσμο, στον οποίο στην κυριολεξία, τέτοιες εμφυτεύσεις θα υπόσχονται…θαύματα. Οι τυφλοί θα βλέπουν, οι ανάπηροι θα περπατούν, ασθενείς θα θεραπεύονται και όχι μόνο. Όποιος θέλει να κατεβάζει απευθείας γνώση από το διαδίκτυο στο μυαλό του θα μπορεί να το κάνει. Θα μπορεί επίσης κάποιος να αποκτήσει επαυξημένες αισθήσεις, ίσως και νέες αισθήσεις.

Όλα με ένα αντάλλαγμα φυσικά. Το να πουλήσει την λιγοστή ελευθερία του, παίρνοντας τα εμφυτεύματα. «Προσκυνόντας» έτσι την παγκόσμια εξουσία και τον ηγέτη αυτής (Αντίχριστο σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ιωάννου), που θα του τα δώσει.

 Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου
 ΠΗΓΗ



ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.