Ticker

10/recent/ticker-posts

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ....ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΤΟΝ «ΚΟΥΡΣΑΡΟ»....ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΖΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ....«Στην άσφαλτο κουρσάρος με καράβι τη μοτοσυκλέτα, παντιέρα το μπουφάν το πλαστικό....Στα 18 σου έσπασες τα φρένα, ταξιδεύεις για ταξίδια άλλα.»...«Για κάποιο φόνο είσαι γεννημένος».....ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ...ΑΠΟΚΆΛΥΨΕ ΓΙΑΤΙ....!!Ο ΠΟΝΟΣ....ΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...!![ΒΙΝΤΕΟ]


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ....ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΤΟΝ «ΚΟΥΡΣΑΡΟ»....ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΖΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ....«Στην άσφαλτο κουρσάρος με καράβι τη μοτοσυκλέτα, παντιέρα το μπουφάν το πλαστικό....Στα 18 σου έσπασες τα φρένα, ταξιδεύεις για ταξίδια άλλα.»...«Για κάποιο φόνο είσαι γεννημένος».....ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ...ΑΠΟΚΆΛΥΨΕ ΓΙΑΤΙ....!!Ο ΠΟΝΟΣ....ΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...!![ΒΙΝΤΕΟ]







«Στην άσφαλτο κουρσάρος με καράβι τη μοτοσυκλέτα, παντιέρα το μπουφάν το πλαστικό. Στα 18 σου έσπασες τα φρένα, ταξιδεύεις για ταξίδια άλλα.»
Ο «Κουρσάρος» πρωτοκυκλοφόρησε το 1982. Με στίχους από τον Παύλο Μάτεσι και μουσική από τον Λάκη Παπαδόπουλο. Το τραγούδησε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, με πάθος και βαθιά συγκίνηση.
Μιλάει για τον 18χρονο αδερφό του, που είχε αδυναμία στις street μηχανές. Δεκαοκτώ ετών τότε, κυκλοφορούσε μονάχα φτιαγμένος, ήταν αγριεμένος και κουρασμένος, αλλά είχε τη ζωή  στη σέλα του γραμμένη. Για κάποιο φόνο ήταν γεννημένος.
Το δάχτυλο στο φρένο είχε κοκαλωμένο, μια στάλα αίμα είχε στο μπουφάν του, ξαπλωμένος πλάι στα χίλια κυβικά του. Μονάχος χάραμα, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας να περιμένει ασθενοφόρο ενώ από τις τρεις και δέκα ήταν ήδη σκοτωμένος.
Ακολουθεί ένα σπάνιο video clip, με το ομότιτλο τραγούδι, όπως προβλήθηκε στην εκπομπή «Μικρά πορτραίτα» της ΕΡΤ το 1985 σε σχετικό αφιέρωμα για το Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
ΠΗΓΗ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.