Ticker

10/recent/ticker-posts

ΈΚΤΑΚΤΗ ανακοίνωση από σήμερα Κυριακή για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη Κεντρική Μακεδονία τις επόμενες ώρες...!!ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ να είναι σε ετοιμότητα - επιφυλακή όλος ο μηχανισμός της ΠΜΚ...!!ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...!!


ΈΚΤΑΚΤΗ ανακοίνωση από σήμερα Κυριακή για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη Κεντρική Μακεδονία τις επόμενες ώρες...!!ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ  να είναι σε ετοιμότητα - επιφυλακή όλος ο μηχανισμός της ΠΜΚ...!!ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...!!








Για το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει από σήμερα Κυριακή ενημερώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Η ΠΚΜ προειδοποιεί να είναι σε ετοιμότητα - επιφυλακή όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ειδικά στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα το τελευταίο διάστημα (όπως στη Χαλκιδική), αλλά και όπου υπάρχουν ρέματα και χείμαρροι. Επίσης, με εντολή του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, όλος ο μηχανισμός της ΠΜΚ θα είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, που αναμένονται.
Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους, που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, συνιστά στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, της τροχαίας, κ.α. και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Να αποφεύγουν εργασίες υπαίθρου, ή εργασίες στη θάλασσα κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων, να αποφεύγουν τη διέλευση με όχημα, ή πεζοί, χειμάρρων, ρεμάτων, να φροντίζουν για τον εφοδιασμό σε καύσιμα και για την λειτουργικότητα των οχημάτων τους, να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από νερό, ή ανέμους, κ.α.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.