Ticker

10/recent/ticker-posts

Προς γενική ανάφλεξη:Οι ΗΠΑ στέλνουν αντιτορπιλικά «φορτωμένα» με Tomahawk – Σε ετοιμότητα τα ΡΩΣΙΚΑ υποβρύχια



Προς γενική ανάφλεξη:Οι ΗΠΑ στέλνουν αντιτορπιλικά «φορτωμένα» με Tomahawk – Σε ετοιμότητα τα ΡΩΣΙΚΑ υποβρύχια







Σύμφωνα με ρωσικές πηγές σε αμυντικές ιστοσελίδες, δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά, το USS Lassen και το USS Forrest Sherman, εισήλθαν ήδη στην Μεσόγειο και κινούνται  κατευθείαν στις συριακές ακτές μετά την ανακάλυψη ρωσικών υποβρυχίων με πυραύλους Kalibr  από αμερικανικό αεροσκάφος P-8 Poseidon πριν τρεις ημέρες.
Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, τα αμερικανικά πολεμικά πλοία φέρονται να άλλαξαν ρότα και ενώ είχαν πορεία για τον Περσικό, θα μεταβούν στην Συρία σύμφωνα με συριακές πληροφορίες και δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων.
«Ο κίνδυνος νέων επιθέσεων των ΗΠΑ στη Συρία είναι εξαιρετικά υψηλός. Αυτό όχι μόνο θα προκαλέσει πρόβλημα στην συριακή αεροπορία και τις χερσαίες δυνάμεις, αλλά οι ΗΠΑ για άλλη μια φορά θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν την θέση τους στη Μέση Ανατολή. Τα αμερικανικά αντιτορπιλικά  δεν έχουν σχέση  με τις ακτές του Ιράν, ο πιο πιθανός στόχος τους είναι η Συρία», σημειώνουν οι Ρώσοι ειδικοί.
Πηγές σε διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι η κόντρα έχει προκληθεί ανάμεσα σε Ισραήλ και Ρωσία, μετά την απόφαση της Μόσχας να «κλειδώσει» το συριακό εναέριο χώρο.
Αξίζει να σημειωθεί, δηλώνουν ρωσικές στρατιωτικές πηγές, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις πληροφοριών σε περιοχές κοντά στις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία, προσπαθώντας να αποκτήσουν πλεονέκτημα  σχετικά με τα συστήματα αεράμυνας S-400 και S-300, προκειμένου να προκαλέσουν ακόμα πιο καταστροφικό αποτέλεσμα στις συριακές ένοπλες δυνάμεις του Άσαντ.
Υβριδικός πόλεμος στην Νότια από το Ισραήλ κατά Σύρων, Ρώσων και Ιρανών.
Αραβικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν επίσης ότι δημιουργήθηκε μια νέα ισχυρότατη παραστρατιωτική δύναμη στη νότια Συρία, με την ονομασία «Νότιος συριακός στρατός». Η νέα αυτή παραστρατιωτική δύναμη υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται πιθανότατα από το Ισραήλ και στόχος της είναι «να αντιμετωπίσει την ιρανική επιρροή στην περιοχή».
Τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης δίνουν αντιφατικές αναφορές σχετικά με την φύση, τη δύναμη και τα όπλα του νέου στρατού.
Η αποστολή της πολιτοφυλακής είναι να εκδιώξει τους Ιρανούς από τη Συρία, διεξάγοντας στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ και των σιιτικών πολιτοφυλακών που έχουν κατακλύσει την Νότια Συρία και βρρίσκονται δίπλα στα ισραηλινά σύνορα, σημειώνει η εφημερίδα.
Η εφημερίδα Al Modon δεν ισχυρίζεται άμεσα ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του Νότιου Στρατού, αλλά υπενθυμίζει ότι από το τέλος του 2017 έως τα μέσα του 2018 το εβραϊκό κράτος προσπάθησε επισταμένα να διαμορφώσει μια αντι-ιρανική παραστρατιωτική δομή από διάφορες ομάδες που λειτουργούν στο νότο της Συρίας.
Μιλάμε για το  Μέτωπο των Σύρων Επαναστατών που αποτελείτο από τις ομάδες, Ansar al-Islam, Fursan al-Joulan (Ιππότες του Γκολάν), καθώς και άλλες παραστρατιωτικές ομάδες, οι οποίες μετασχηματίστηκαν σε «Νότιος συριακός στρατός».
Ο στρατός αυτός βρίσκεται σε ολόκληρη την περιοχή του Jaidur στη Βορειοδυτική περιοχή της  Darayya, καθώς και σε όλες τις απελευθερωμένες περιοχές της Quneitra, δίπλα στα ισραηλινά σύνορα.
«Σε αυτή την περίοδο, ο διοικητής των «Ιπποτών του Γκολάν», Moaz Nassar και ο αρχηγός των ταξιαρχιών Abel Horana Alla Zakaria Almalki διατηρούσαν επαφή με την ισραηλινή πλευρά» ,αναφέρει η λιβανέζικη εφημερίδα.
Πηγές στο Λίβανο υποστηρίζουν επίσης ότι το «Ισραήλ πραγματοποίησε «περισσότερες από μία συναντήσεις με ηγέτες των τοπικών φατριών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι αντάρτες ζήτησαν από το Ισραήλ «όπλα, συμπεριλαμβανομένων,  αντιαρματικών, πυρομαχικών  πυροβολικού και ρωσικών αρμάτων T55 και T62, τα οποία φυσικά δεν διαθέτει ο ισραηλινός στρατός».
«Η ισραηλινή πλευρά  φέρεται να συμφώνησε να χρηματοδοτήσει την αγορά άλλου τύπου όπλων και να εκπληρώσει  όλες τις υποχρεώσεις της», γράφει η εφημερίδα  Al Modon.
Επί του παρόντος, έχουμε ανάπτυξη του Νότιου συριακού στρατού στην περιοχή δίπλα στα σύνορα με το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας των ομάδων Fursan al Julan και Jabhat Suvar al-Surya, ενώ ο στρατός αυτός  περιλαμβάνει επίσης και αρκετές μικρές ομάδες.
Η κόντρα Ρώσων και Ισραηλινών φέρνει  πολλές φοβίες στην περιοχή για την πιθανή διένεξη των δύο πλευρών, με αφορμή τον έλεγχο της συριακής επικράτειας από την οποία υπενθυμίζουμε ότι εφόσον ολοκληρωθεί από την Μόσχα, θα διέλθει στην συνέχεια αγωγός φυσικού αερίου που θα μεταφέρει αέριο από το ιρανικό κοίτασμα Pars προς την Μεσόγειο και πιθανόν την Ευρώπη, με τρομερά ανταγωνιστικές τιμές ως προς τον αγωγό East Med και εκεί ακριβώς ευρίσκεται το «κλειδί» των εξελίξεων.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
 
Loading...