Ticker

10/recent/ticker-posts

ΚΛΑΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΗΔΕΙΟΧΑΡΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ – ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ


ΚΛΑΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΗΔΕΙΟΧΑΡΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ – ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ







H Άγκυρα ανακοίνωσε σήμερα τον πρώτο Τούρκο στρατιωτικό που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των μαχών με την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (ΜΠΛ) στη Συρία.
Ο στρατιωτικός «έπεσε μάρτυρας την [Πέμπτη] 10η Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια μάχης εναντίον των τρομοκρατών της [οργάνωσης] ΜΠΛ στη ζώνη της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης»», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.
Μάλιστα το τουρκικό ΥΠΑΜ δημοσιοποίησε και την ταυτότητα του Τούρκου στρατιωτικού.
Πρόκειται για τον Αχμέτ Τοπτσού. Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας: «Ο συμπολεμιστής μας στις 10 Οκτωβρίου 2019 έγινε μάρτυρας κατά την επιχείρηση “Πηγή Ειρήνης”κατά των τρομοκρατών του PKK. Εγώ προσωπικά (σ.σ. ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ) και τα μέλη του υπουργείου Άμυνας ευχόμαστε ο Θεός να συγχωρέσει τον ήρωα. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του».
Και αυτά σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι Τούρκοι.. γιατί είναι σίγουρο ότι δεν έχουν μόνο 1 νεκρό μέχρι στιγμής.
Την ίδια στιγμή με ρουκέτες επιτέθηκαν Κούρδοι μαχητές σε τουρκική στρατιωτική βάση κοντά στην πόλη Αγιάζ.
Η περιοχή όπου βρίσκεται η βάση είναι στην δυτική Συρία κοντά στο Χαλέπι, όπου οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονταν πριν την στρατιωτική επέμβαση.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν 5 Τούρκοι τραυματίες.
Η Άγκυρα εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση την Τετάρτη.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Loading...