ΟΑΕΔ:Νέο πρόγραμμα ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ μέσα στον Νοέμβριο έως 15.000 ευρώ σε άνεργους για να ανοίξουν την επιχείρηση που επιθυμούν!!ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ χρηματοδότηση!!


ΟΑΕΔ:Νέο πρόγραμμα ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ μέσα στον Νοέμβριο έως 15.000 ευρώ σε άνεργους  για να ανοίξουν την επιχείρηση που επιθυμούν!!ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ χρηματοδότηση!!
Νέο πρόγραμμα με συμβουλευτική κατεύθυνση προς τους νέους ανέργους ηλικίας από 18 ως 29 ετών και στη συνέχεια καταβολή επιδότησης ως 15.000 ευρώ για να ανοίξουν την επιχείρηση που επιθυμούν αναμένεται να προκηρύξει ο ΟΑΕΔ μέσα στον Νοέμβριο.
Ειδικότερα σύμφωνα με  πληροφορίες η επιδότηση θα φτάσει τα 15.000 ευρώ για 3.000 επιχειρηματικά πλάνα που θα πάρουν το πράσινο φως από τον ΟΑΕΔ.
Η καινοτομία του νέου προγράμματος είναι ότι ο ΟΑΕΔ μετά την συμβουλευτική κατεύθυνση που θα δώσει στους άνεργους θα τους καλέσει να καταθέσουν τα επιχειρηματικά τους πλάνα και μόνο τα πλάνα που θα κρίνει ο ΟΑΕΔ ότι έχουν επιχειρηματικό μέλλον θα πάρουν επιδότηση.
Αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα θα παρέχει συμβουλευτική στους άνεργους και θα υποστηρίζει τη διαμόρφωση του επιχειρηματικού τους σχεδίου. Στάδια Τα στάδια του προγράμματος περιλαμβάνουν μέσω μιας πρόσκληση ενδιαφέροντος θα επιλέγουν οι άνεργοι οι οποίοι θα παρακολουθήσουν σεμινάριο Συμβουλευτικής Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών.
Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί από τους Εργασιακούς Συμβούλους του ΟΑΕΔ., οι οποίοι θα εκπαιδεύουν τους άνεργους νέους στη χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής. Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι ωφελούμενοι άνεργοι θα υποβάλλουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Οι επιχειρηματικές ιδέες θα αξιολογηθούν ως προς την ωριμότητά τους με βάση διαμορφωμένα κριτήρια και θα επιλεγούν οι 3.000 πιο ώριμες ιδέες σε ότι αφορά το επιχειρηματικό μέλλον.
Οι ωφελούμενοι θα καθοδηγηθούν και θα υποστηριχθούν από καθοδηγητές (coaches) ώστε να ετοιμάσουν και να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τα τελικά επιχειρηματικά τους σχέδια.
Μετά την ολοκλήρωση του έργου αυτού οι 3.000 άνεργοι νέοι ηλικίας 18-29 ετών, που θα επιλεγούν θα χρηματοδοτηθούν για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.
Θα επιδοτηθούν συνολικά 3.000 άνεργοι νέοι ηλικίας 18-29 ετών, με ποσά μέχρι 15.000 ευρώ.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα χρηματοδότησης θα έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι νέοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ.
Τα ποσά ανά κατηγορία καταβάλλονται στους δικαιούχους σε τρεις δόσεις ως εξής:
• η πρώτη δόση, ύψους 5.000 ευρώ καταβάλλεται µετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής,
• η δεύτερη δόση, ύψους 5.000 ευρώ καταβάλλεται µετά τη λήξη του α΄ εξαµήνου από την υπαγωγή και αφού διενεργηθεί τουλάχιστον ένας επιτόπιος έλεγχος το ενδιάµεσο διάστηµα, στον οποίο διαπιστώνεται η κανονική λειτουργία της επιχείρησης και
• η τρίτη δόση, ύψους 5.000 ευρώ καταβάλλεται µετά τη λήξη του β΄εξαµήνου από την υπαγωγή και αφού διενεργηθεί τουλάχιστον ένας επιτόπιος έλεγχος το ενδιάµεσο διάστηµα, στον οποίο διαπιστώνεται η κανονική λειτουργία της επιχείρησης.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.