Ticker

10/recent/ticker-posts

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΜΕΜΕΤΗΔΕΣ....Ο πανίσχυρος Αττίλας δεν πήρε χαμπάρι τον πύραυλο S-200 που έπεσε στον Πενταδάκτυλο ΕΝΩ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ!!ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ!!ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΜΕΜΕΤΗΔΕΣ....Ο πανίσχυρος Αττίλας δεν πήρε χαμπάρι τον πύραυλο S-200 που έπεσε στον Πενταδάκτυλο ΕΝΩ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ!!ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ!!ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!




H εκκωφαντική έκρηξη που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο προκαλεί εκ των πραγμάτων έντονη ανησυχία, καθώς, επιβεβαιώνει πόσο η χώρα μας είναι απροστάτευτη ακόμη και σε «ατυχήματα». Το θέατρο του (παράλογου) πολέμου στη γειτονιά μας, αν και διαχρονικά το υποβαθμίζουμε, είναι πρόδηλο ότι είναι πολύ κοντά σε εμάς.
Για χρόνια καλλιεργείται από τους εκάστοτε αρμοδίους πως η Κύπρος είναι μακριά και δεν κινδυνεύει.
Αυτό αποτελεί επαναλαμβανόμενο …επιχείρημα και δείχνει την επιδερμικότητα με την οποία αντιμετωπίζονται ζητήματα υψίστης σημασίας. Είμαστε πολύ κοντά και δεν χρειάζεται κανείς να γνωρίζει καλή γεωγραφία για να το αντιληφθεί, πρωτίστως όμως, να το συνειδητοποιήσει. Υπενθυμίζεται πως πριν πολλά χρόνια όταν στο Ισραήλ μοιράζονταν στους πολίτες μάσκες για προστασία από πιθανή επίθεση με αέρια, οι εδώ (αν)αρμόδιοι ήταν υπερβολικά καθησυχαστικοί. Δεν χρειάστηκε να προβλέψουν την αποθήκευση μασκών και τη χορήγηση, τουλάχιστον, στα σχολεία, αν όχι σε όλους τους πολίτες.
Η Κύπρος για κάποιους είναι μακριά. Ο εύκολος δρόμος του ωχαδελφισμού και της αδυναμίας διαχείρισης.
Η έκρηξη, που προκλήθηκε από την πτώση πυραύλου, συνδέεται με τις χθεσινοβραδινές συγκρούσεις των ισραηλινών και συριακών δυνάμεων και επιβεβαιώνει πως μπορεί και από ένα τυχαίο «ατύχημα» να γίνουμε στόχος. Έστω και κατά λάθος, ακόμη κι εάν δεν είμαστε εμείς ως χώρα ο στόχος. Ευτύχημα είναι, πάντως, που δεν «έπεσε» ο πύραυλος σε κατοικημένη περιοχή και να υπάρξουν θύματα.
Προκύπτουν την ίδια ώρα μια σειρά από ερωτήματα.
Τα κατεχόμενα είναι μια στρατιωτικοποιημένη περιοχή, όπως άλλωστε το αναφέρουν και εκθέσεις διεθνών οργανισμών. Αυτό, όμως, δεν ήταν, ως φαίνεται, αρκετό για να εντοπισθεί στον αέρα ο πύραυλος.
Ο ρωσικός πύραυλος πέρασε πάνω από στρατόπεδα του κατοχικού στρατού στην περιοχή της κατεχόμενης Κυθρέας και ενδεχομένως πάνω από αυτό του Καράολου, στο οποίο βρίσκονται συγκεντρωμένα τα αντιαεροπορικά του Αττίλα. Αλλά τίποτε. Δεν τον εντόπισαν και μόνο μετά την έκρηξη έσπευσαν. Ο πανίσχυρος Αττίλας, φόβητρο για όλους, βρισκόταν προφανώς σε ώρα σιωπητηρίου, σε ύπνο.
Ώρες μετά την πτώση του πυραύλου οι πληροφορίες που δινόντουσαν από το κατοχικό καθεστώς ήταν συγκεχυμένες. Την μια έλεγαν πως ήταν μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ελικόπτερο και την άλλη πως ήταν πύραυλος. Τελικά ήταν ρωσικό πύραυλος. Τούτα ενισχύουν τα πιο πάνω. Τη σύγχυση, δηλαδή, που επικράτησε για ώρες στα κατεχόμενα.
Ακόμη: Το εντόπισαν τα ραντάρ της Εθνικής Φρουράς ή εκείνα των Βρετανικών Βάσεων; Οι απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα θα βοηθήσουν σε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα επί του θέματος. Κυρίως σε ό,τι αφορά την ασφάλεια της χώρας. Μετά από αυτό που έχει συμβεί δεν μπορούν οι πολίτες να επαναπαύονται στις διαβεβαιώσεις αρμοδίων και μη πως «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».
Ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, στις πρώτες δηλώσεις του μετά από το συμβάν, έσπευσε να μιλήσει για την ανάγκη επικράτησης της ειρήνης: «Θέλουμε ειρήνη στην περιοχή μας, στο νησί μας, Αυτό το επεισόδιο δείχνει πόσο σημαντική είναι η ειρήνη…».
Είναι σαφές πως το θέμα της ειρήνης δεν εξαρτάται από εμάς. Σε ό,τι αφορά την περιοχή, οι παίκτες είναι πολλοί και ισχυροί και προφανώς δεν λαμβάνουν υπόψη την Κύπρο. Ούτε εκείνοι με τους οποίους συνομολογήσαμε συμφωνίες και… όρκους παντοτινής φιλίας (μόνο τις διευκολύνσεις θέλουν, για παράδειγμα, οι Ισραηλινοί). Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, η ειρήνη εξαρτάται από την κατοχική Τουρκία. Αυτό το γνωρίζει ο κ. Ακιντζί, ο οποίος αποφεύγει να το αναφέρει για προφανείς λόγους.
costas.venizelos@phileleftheros.com
Φιλελεύθερος
infognomonpolitics
ΠΗΓΗ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.