Ticker

10/recent/ticker-posts

ΚΑΙΡΟΣ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ΜΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ περιοχές ΠΟΥ αφορά!!ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ πάρτε προφυλάξεις αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΜΥ στην ιστοσελίδα της!!ΧΑΡΤΗΣ!!


 ΚΑΙΡΟΣ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ΜΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ περιοχές ΠΟΥ αφορά!!ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ πάρτε προφυλάξεις αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΜΥ στην ιστοσελίδα της!!ΧΑΡΤΗΣ!!





Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) - Τι σημαίνει η «πορτοκαλί» προειδοποίηση και ποιες περιοχές αφορά

Νέα μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (16/07) και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Συγκεκριμένα, οι πολίτες που θα βρίσκονται στις παρακάτω περιοχές θα πρέπει να είναι ιδιάιτερα προσεκτικοί καθώς η ΕΜΥ έχει εκδώσει «πορτοκαλί» προειδοποίηση:
    Αύριο, Τρίτη (16/07) από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία. Από τις βραδινές ώρες η Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17/07) οι Σποράδες και η κεντρική και βόρεια Εύβοια.
    Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17/07) τα έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και πιθανώς την Εύβοια. Εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.
    Η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια), πιθανώς πρόσκαιρα τη νύχτα της Τρίτης (16/07) προς την Τετάρτη (17/07).

Τι είναι η πορτοκαλί προειδοποίηση

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η πορτοκαλί προειδοποίηση σημαίνει ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ενδέχεται υπάρχουν επιπτώσεις σε καθημερινές και υπαίθριες δραστηριότητες τους.

«ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ, πάρτε προφυλάξεις βάσει των τελευταίων δελτίων καιρού. Περιμένετε και προετοιμαστείτε γιατί αναμένονται κάποιες επιπτώσεις σε καθημερινές και υπαίθριες δραστηριότητες», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΜΥ στην ιστοσελίδα της.

«ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ, με τα πιο πρόσφατα δελτία καιρού. Αναμένονται κάποιες μικρής κλίμακας επιπτώσεις σε υπαίθριες δραστηριότητες», αναφέρει για την κίτρινη προειδοποίηση.

«ΠΑΡΤΕ προληπτικά ΜΕΤΡΑ, να είστε σε επαγρύπνηση και να ενεργείτε σύμφωνα με τις συμβουλές των αρμόδιων αρχών. Ενημερωθείτε από τα δελτία καιρού και περιμένετε σημαντικές επιπτώσεις στις καθημερινές σας δραστηριότητες», σημαίνει σύμφωνα με την ΕΜΥ η κόκκινη προειδοποίηση.

Σύμφωνα την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι προειδοποιήσεις για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα ακολουθούν την εξής σειρά: «κίτρινη», «πορτοκαλί» και «κόκκινη».

Δείτε  ΧΑΡΤΗ της ΕΜΥ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.