Συνεδριάζει σήμερα το EuroWorking Group – Στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών οι παροχές για τους Έλληνες που πεινάνε...με κίνδυνο σημαντικής απόκλισης φέτος...!!Συνεδριάζει σήμερα το EuroWorking Group – Στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών οι παροχές για τους Έλληνες που πεινάνε...με κίνδυνο σημαντικής απόκλισης φέτος...!!Το πακέτο παροχών και πόσο συμβατό είναι αυτό με την ομαλή εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού, οι προθέσεις των πιστωτών σχετικά με το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των αποφάσεων για την αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ και οι πάγιες συστάσεις για επιτάχυνση στο μεταρρυθμιστικό «μέτωπο» περιέχονται στο μενού της συνεδρίασης των τεχνοκρατών του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες σήμερα.
Η συνεδρίαση είναι η πρώτη μιας σειρά εξελίξεων αυτή την εβδομάδα που αναμένεται πυκνή σε μηνύματα, καθώς την Τετάρτη αναμένεται και η έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία. Θα έχει προηγηθεί την Τρίτη η δημοσιοποίηση των πρώτων στοιχείων για την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο, δίνοντας μια πρώτη σημαντική ένδειξη για τη δυναμική της ανάπτυξης τη φετινή χρονιά. Την ίδια ώρα και παρά την αξιοσημείωτη βελτίωση που καταγράφεται στην ελληνική αγορά ομολόγων, καθώς η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου υποχώρησε για πρώτη φορά στην περιοχή του 2,8% την Παρασκευή, δεν προκρίνεται εκτός απροόπτου, η διενέργεια μιας ομολογιακής έκδοσης από το ελληνικό Δημόσιο πριν από τις εθνικές εκλογές.Με την έκθεση της Κομισιόν την Τετάρτη αναμένεται να διατυπωθούν οι προβληματισμοί των θεσμών για την πορεία των δημοσίων οικονομικών φέτος στη σκιά των παροχών στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση πριν από τις ευρωεκλογές και οι οποίες έχουν προκαλέσει ανησυχίες σε κέντρα της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και στον ESM, που είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας, για τον κίνδυνο σημαντικής απόκλισης φέτος από τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Μάλιστα, φέρονται ορισμένες πλευρές να κάνουν λόγο για την απειλή σημαντικής απόκλισης ακόμη και στην περιοχή των 2 δισ. ευρώ ή περίπου 1% του ΑΕΠ, αν και ασφαλείς προβλέψεις εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να γίνουν πριν από τον Σεπτέμβριο, όταν θα υπάρχει πληρέστερη εικόνα της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, της απόδοσης των ρυθμίσεων για τις οφειλές και της πορείας του ελληνικού ΑΕΠ.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.