Ticker

10/recent/ticker-posts

Ελληνικά πολεμικά πλοία κατέπλευσαν στο Καστελόριζο....!!Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!


Ελληνικά πολεμικά πλοία κατέπλευσαν στο Καστελόριζο....!!Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!





Σε συναγερμό βρίσκεται σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό ενόψει της τουρκικής άσκησης ανάμεσα σε Ρόδο-Καστελόριζο. Σύμφωνα με πληροφορίες , ελληνικά πολεμικά πλοία κατέπλευσαν στο λιμάνι της Μεγίστης.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα, ενώ για πρώτη φορά έχει κινητοποιηθεί σε σημαντικό βαθμό και ο πολιτικός παράγοντας. Η τουρκική απειλή είναι πιο υπαρκτή από ποτέ και οι κινήσεις των τουρκικών δυνάμεων παρακολουθούνται στενά από τις πανίσχυρες ελληνικές ΕΔ.
Προς το παρόν τουρκικά πλοία δεν έχουν εμφανιστεί, όπως αναφέρει το veteranos.gr, ενόψει και της τουρκικής άσκησης με πραγματικά πυρά στη θαλάσσια περιοχή σύμφωνα με την NAVTEX 706/19 που εξέδωσε η Άγκυρα προ ημερών, ως απάντηση στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από την ΕΕ.
Σε πολλές περιπτώσεις η Άγκυρα χρησιμοποιεί τις NAVTEX ως επίδειξη ισχύος και τελικά δεν ολοκληρώνει τις «ασκήσεις», ωστόσο τουρκικές δυνάμεις εμφανίζονται σχεδόν πάντα κοντά στην περιοχή ενδιαφέροντος.
Υπενθυμίζουμε πως σήμερα θα λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ. Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται η απρόβλεπτη Τουρκία που κλιμακώνει με ταχύτατους ρυθμούς και δείχνει να επιθυμεί σύγκρουση.
Το Καστελόριζο αποτελεί σημαντικό στόχο της Τουρκίας, μαζί με την κυπριακή ΑΟΖ, ενώ εκτιμάται πως στην περίπτωση πρόκλησης θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα, η «καυτή» περιοχή θα είναι το Καστελόριζο, καθώς ευνοεί τις παράνομες ενεργειακές βλέψεις των νεο-οθομανών.

Βγαίνει στη θάλασσα σήμερα το «Γιαβουζ»

Απτόητη η Τουρκία, συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με το sigmalive. Στις 12.00 θα αποχαιρετήσει στο πλαίσιο τελετής, παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, το δεύτερο γεωτρύπανο, το αποκαλούμενο Γιαβούζ, το οποίο αρχές Ιουλίου θα προχωρήσει σε γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο, σε περιοχή που έχει αδειοδοτήσει το ψευδοκράτος.


Οι Τούρκοι «παίζουν» ξανά με Αμμόχωστο
Την ίδια στιγμή η Άγκυρα επιχειρεί και πάλι παιχνίδια με την Αμμόχωστο, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητά και λαμβάνει αποφάσεις για μέτρα ως απάντηση στις ενέργειές της σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι ανακοινώσεις για την Αμμόχωστο παράλληλα με την προβολή του θέματος του δείπνου Αναστασιάδη – Οζερσάι (το οποίο πραγματοποιήθηκε πριν από 15 ημέρες), αποτελούν κινήσεις από τουρκικής πλευράς που εμφανώς δείχνουν προσπάθεια να στραφεί η προσοχή εκτός των μέτρων της ΕΕ κατά της Τουρκίας.
Η απόφαση που έλαβε το κατοχικό καθεστώς και ανακοινώθηκε από τον Κουντρέτ Οζερσάι ήταν με τη σύμφωνη γνώμη της Άγκυρας, όπως παραδέχθηκε ο Ερσίν Τατάρ. Πρόκειται, όπως επισημαίνεται από τα κατεχόμενα, για μονομερείς αποφάσεις οι οποίες δεν είναι υπό διαπραγμάτευση με την ελληνοκυπριακή πλευρά.
Η τουρκική πλευρά ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει σε πρώτη φάση σε μια καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου και γι’ αυτό θα απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή εμπειρογνωμόνων.
Πρόθεση του κατοχικού καθεστώτος είναι να διερευνήσει εάν τα ακίνητα εντός της κλειστής περιοχής ανήκουν σε Ελληνοκύπριους ή στο ΕΒΚΑΦ. Θέση της τουρκικής πλευράς είναι πως μεγάλο μέρος της περιοχής είναι ιδιοκτησία των Βακουφίων. Γι’ αυτό και στις τοποθετήσεις που έχουν γίνει από τουρκοκυπριακής πλευράς γίνεται αναφορά για δικαιώματα των παλιών κατοίκων. Η καταγραφή των περιουσιών σχετίζεται και με την εξέταση υπόθεσης στο ΕΔΑΔ η οποία αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς ακινήτων στην κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου και το κατά πόσο υπάρχει δικαιοδοσία από μέρους του ΕΒΚΑΦ.
Οι αποφάσεις αυτές δεν είναι άσχετες με τις προσεχείς «εκλογές» στα κατεχόμενα και την υποψηφιότητα Κουντρέτ Οζερσάι. Εκτιμάται ότι ο Οζερσάι χρησιμοποιεί την Αμμόχωστο ως όπλο εναντίον του Ακιντζί αλλά την ίδια ώρα για να δημιουργήσει ενδιαφέρον για επενδύσεις από πλευράς Τουρκίας. Με το μήνυμα μάλιστα να απευθύνεται προς φίλους του Ερντογάν.
Η Λευκωσία θα προχωρήσει σε ενημέρωση των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, υποδεικνύοντας τις προσπάθειες που είχαν γίνει στο παρελθόν προς την κατεύθυνση του ανοίγματος της Αμμοχώστου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.