Ticker

10/recent/ticker-posts

Καιρός :Άστατος ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες - Τα μελτέμια θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά τα 8 μποφόρ - Δείτε την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ


Καιρός :Άστατος ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες - Τα μελτέμια θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά τα 8 μποφόρ - Δείτε την πρόγνωση του καιρού  της ΕΜΥ


 
Καλοκαίρι χωρίς μελτέμι δεν γίνεται! Οι ισυχρότατοι βόρειοι άνεμοι που πνέουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχουν δημιουργήσει προβλήματα, τόσο στα πελάγη όσο και στην ηπειρωτική χώρα.
Ακόμα και στην Αθήνα η κατάσταση θυμίζει... Κυκλάδες. Η ένταση των ανέμων αγγίζει τα 8 μποφόρ με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιοχές να πέσουν δέντρα και να μετακινηθούν κάδοι στη μέση του δρόμου.
Το ισχυρότατο μελτέμι θα συνεχιστεί και σήμερα, με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους πολίτες για τις μετακινήσεις τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην Παξιμάδα Καρύστου οι ριπές έφτασαν στα 111 χιλιόμετρα/ώρα λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, ενώ ο μετεωρολογικός σταθμός στην Πεντέλη – ΕΑΑ κατέγραψε μέγιστη ριπή ίση με 76 χιλιόμετρα/ώρα στις 5 το απόγευμα.
Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τους 8 σταθμούς του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές ανέμου έως τις 6 το απόγευμα περίπου.

Σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, αναμένονται τοπικές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές.
Βροχές και σποραδικές θα καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.
Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Μέχρι 35 βαθμούς η θερμοκρασία
Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς.
Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 20 έως 34.
Στα κεντρικά ηπειρωτικά από 21 έως 35.
Στα νότια ηπειρωτικά από 22 έως 33.
Στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 31.
Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 35.
Στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 24 έως 29.
Στην Κρήτη από 21 έως 31 βαθμούς κελσίου
Ενισχυμένα μελτέμια στο Αιγαίο

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοανατολικές και ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε βόρειους και βορειοδυτικούς ίδιας ένταξης.
H τελευταία δορυφορική εικόνα της Ελλάδας, από τη NASA


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.