Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ σε μια ημέρα Ο Νεαρός Κώστας Τζούμας από τα Ιωάννινα!!Κέρδισε 90 εκατ. ευρώ πουλώντας ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ!!(BINTEO)


ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ σε μια ημέρα Ο Νεαρός Κώστας Τζούμας από τα Ιωάννινα!!Κέρδισε 90 εκατ. ευρώ πουλώντας ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ!!(BINTEO)





Μπορεί να αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ μόλις το 2007, όμως σήμερα αναφέρεται σε πηχυαίους τίτλους διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων για πρότζεκτ, συνεργασίες και αγοραπωλησίες παγκοσμίου βεληνεκούς.

Ο Κώστας Τζούμας κατάγεται από τα Γιάννενα, όμως τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο Βερολίνο, όπου το 2014 ίδρυσε την εταιρεία Data Artisans.

Πρόκειται για μια εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες μαζικής επεξεργασίας -τεραστίων «ποσοτήτων»- δεδομένων, ανίχνευσης απάτης καθώς και απευθείας επικοινωνίας με πελάτες-καταναλωτές.

Όπως αναφέρει το Reuters, η εταιρεία του ταλαντούχου επιστήμονα, που πλέον έχει έδρα και στο Λος Αντζελες, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει συνεργασίες με εταιρείες-κολοσσούς, όπως το Netflix, την Uber, την ING και την κινεζική εκδοχή του Amazon, την Alibaba.

Η τελευταία εξέλιξη έμελλε να είναι και η πλέον καθοριστική, καθώς η γιγαντιαία εταιρεία Alibaba εξαγόρασε την Data Artisans σε ένα deal που, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τα 90 εκατομμύρια ευρώ!

Την είδηση επιβεβαίωσε ο CEO της Data Artisans Κώστας Τζούμας, σημειώνοντας ότι η Alibaba είναι έτοιμη να επενδύσει ένα ακόμη ποσό-«μαμούθ» στην εταιρεία του προκειμένου να σχεδιάσει λογισμικό που θα την οδηγήσει σε νέους επιχειρηματικούς τομείς.

Σύμφωνα με το epiruspost, ο Κώστας Τζούμας αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο και επρόκειτο για ανήσυχο πνεύμα και, ταυτόχρονα, άριστο μαθητή.

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις τον οδήγησαν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, απ’ όπου αποφοίτησε το 2007. Στη συνέχεια πραγματοποίησε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Aalborg University στη Δανία, ενώ το Βερολίνο ήταν ο σταθμός του ταξιδιού που έπαιξε τελικά καθοριστικό ρόλο στην καριέρα του.
Loading...