Ticker

10/recent/ticker-posts

Ηχηρό «χαστούκι» στον Ερντογάν: Ζητούν ειδική συνεδρίαση στο ΝΑΤΟ για την Τουρκία

Ηχηρό «χαστούκι» στον Ερντογάν: Ζητούν ειδική συνεδρίαση στο ΝΑΤΟ για την Τουρκία










Ηχηρό «χαστούκι» στον Ερντογάν: Ζητούν ειδική συνεδρίαση στο ΝΑΤΟ για την Τουρκία


Το Λουξεμβούργο ζήτησε τη διεξαγωγή μιας συνεδρίασης στους κόλπους του ΝΑΤΟ με αντικείμενο τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη βόρεια Συρία εναντίον των κουρδικών δυνάμεων που βοήθησαν τον διεθνή συνασπισμό στη μάχη εναντίον της τζιχαντιστών.
«Το ΝΑΤΟ είναι μια ομάδα όπου σεβόμαστε τις δημοκρατικές αξίες. Όταν υπάρχουν σύννεφα, χρειάζεται να συζητηθούν» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της διπλωματίας του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, σε μια συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών στην έδρα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στις Βρυξέλλες.
«Πρέπει να μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα για κάθε πρόβλημα που υπάρχει στους κόλπους του ΝΑΤΟ» επισήμανε ο ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου.
Πολλά μέλη του ΝΑΤΟ θεωρούν ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία πρέπει να συζητηθούν στους κόλπους της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, καθώς αποτελούν «παράγοντα έντασης και ανησυχιών».
Το ακανθώδες αυτό θέμα δεν είχε συζητηθεί στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ τον Φεβρουάριο. Όμως η απόφαση του Τούρκου προέδρου να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις για να εκδιώξει τις κουρδικές δυνάμεις από τη βόρεια Συρία, μετά την απομάκρυνση των Μονάδων Προστασίας του Λαου, από την πόλη Αφρίν, προκάλεσε την οργή του υπουργού του Λουξεμβούργου.
«Οι Κούρδοι των Μονάδων Προστασίας του Λαού βοήθησαν τον διεθνή συνασπισμό και τις αμερικανικές δυνάμεις, απελευθέρωσαν την πόλη της Ράκας. Δεν μπορούμε να τους συγχέουμε με τρομοκράτες» σημείωσε.
Ο Άσελμπορν διαβεβαίωσε ότι έχει τη στήριξη πολλών συναδέλφων του. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ «Μάικ Πομπέο δεν αντέδρασε αλλά δεν πιστεύω ότι θα διαφωνήσει» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, newsbomb.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...