Ticker

10/recent/ticker-posts

ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΥΝΕΒΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ!!!ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!



ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΥΝΕΒΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ!!!ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!





Ένα ενδιαφέρον, αν και λίγο… τρομακτικό, θέαμα αντίκρισαν χθες οι Ναυπλιώτες. Η θάλασσα εξαφανίστηκε! Η άμπωτη τράβηξε το νερό μέσα στη θάλασσα, προς τη Νέα Κίο, αποκαλύπτοντας μια μεγάλη παραλία. Το φαινόμενο της άμπωτης αυτή τη φορά ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό λόγω της μεγάλης έκτασής του.

Να σημειωθεί ότι η άμπωτη είναι ουσιαστικά το αντίθετο της πλημμυρίδας. Τα δύο φαινόμενα μαζί αποτελούν την παλίρροια.

Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται δύο φορές το 24ωρο και οφείλεται στη βαρυτική έλξη της Σελήνης αλλά και του Ηλιου πάνω στη Γη, καθώς και στη περιστροφή αυτών των ουράνιων σωμάτων. Το φαινόμενο που χθες εμφανίστηκε στο Ναύπλιο σε τέτοια έκταση συνδέεται, πιθανότατα, με την υπερπανσέληνο και την πολύ κοντινή απόσταση της Σελήνης από τη Γη.

Το εντυπωσιακό για ακόμη μια φορά το φαινόμενο της άμπωτης στην πόλη του Ναυπλίου με τη θάλασσα στην παραλία του Ναυπλίου προς την Νέα Κίο να έχει τραβηχτεί προς τα μέσα αποκαλύπτοντας μια νέα παραλία, Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018. Η άμπωτη, το αντίθετο της πλημμυρίδας, χαρακτηρίζεται από την κάθοδο των νερών της θάλασσας. Άμπωτη και πλη

μυρίδα μαζί αποτελούν το φαινόμενο της παλίρροιας. Το φαινόμενο αυτό που επαναλαμβάνεται δύο φορές το 24ωρο οφείλεται στη βαρυτική έλξη της Σελήνης αλλά και του Ήλιου πάνω στη Γη, καθώς και στη περιστροφή αυτών των ουράνιων σωμάτων. Το φαινόμενο στο Ναύπλιο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό λόγω του μεγέθους της έκτασης που αποκαλύπτεται από την άμπωτη καθώς και την διάρκεια του.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...