Ticker

10/recent/ticker-posts

!!!ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΑΛΟΣ Η ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ Α/ΓΕΕΘΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΡΑΨΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΥΘΙΖΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!![vid]

ΣΑΛΟΣ Η ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ Α/ΓΕΕΘΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΡΑΨΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΥΘΙΖΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!! 6η Αυγούστου 2009 - Ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Μεϊμαράκης ανακοινώνει την αιφνιδιαστική καρατόμηση του άξιου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημητρίου Γράψα, μετά το έκτακτο ΚΥΣΕΑ, λίγο πριν τη συνεδρίαση του οποίου έσπευσε η τότε ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη-Μητσοτάκη να συναντήσει τον Καραμανλή... Μεϊμαράκης και Ντόρα "έφαγαν" τον Αρχηγό Γράψα, επειδή φαίνεται ήταν πολύ Έλληνας για τα μέτρα τους! Και είχε κάνει το θανάσιμο λάθος να φροντίζει απαιτητικά την Εθνική Άμυνα και τα νησιά μας, ως πρώην Αρχηγός της ΑΣΔΕΝ! Είχε επανδρώσει μάλιστα και τις Βραχονησίδες, που έτσι δεν μπορούσαν να τις καταλάβουν οι Τούρκοι που διαμαρτύρονταν... αλλά και είχε απειλήσει με άμεση βύθιση το Νορβηγικό Ερευνητικό Σκάφος Malene Ostervold, που είχαν στείλει οι Τούρκοι προκλητικά στα νότια της Μεγίστης, αναγκάζοντάς τους να το μαζέψουν... Είχε διαφωνήσει ακόμα κάθετα με την αιφνιδιαστική μείωση της Στρατιωτικής Θητείας που είχε ανακοινώσει από μόνος του ο Μεϊμαράκης, γιατί απλούστατα με άδεια στρατόπεδα δεν μπορεί να υπάρξει Άμυνα... και τα αφύλακτα νησιά είναι βούτυρο στο ψωμί της Άγκυρας... Η ΝΕΤ παρουσιάζει το θέμα που προκάλεσε σάλο, με όλη την φιλοκυβερνητική προπαγάνδα και τις γελοίες δικαιολογίες που εφεύραν στο Υπουργείο, αφιερώνοντας για να πείσει, σχεδόν ολόκληρα εννέα (9) λεπτά στην αρχή του κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων, από όπου και το Ντοκουμέντο που παρουσιάζουμε, επαναφέροντας το μέγα ζήτημα, την ώρα των μεγάλων τουρκικών απειλών... Γιατί εκείνη η αποστρατεία μοιάζει τελικά περισσότερο με ...συνωμοσία! Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Γράψας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ο Στρατηγός Δημήτριος Γράψας γεννήθηκε το 1948 στην Υπάτη Φθιώτιδος. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1967 και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1971 ως Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων. Υπηρέτησε σε πολλές και σημαντικές Μονάδες Τεθωρακισμένων καθώς και σε επιτελικές θέσεις Σχηματισμών. Μεταξύ των άλλων διετέλεσε Διοικητής στη Δ΄ ΕΑΝ, Επιτελάρχης στην 96 ΑΔΤΕ, Α΄ ΒΕ στην ΑΣΔΕΝ, Διοικητής της XXV ΤΘΤ, Επιτελάρχης του Δ΄ ΣΣ, Διευθυντής στη Διεύθυνση Εκπαιδεύσεως, Διευθυντής Δόγματος – Εκπαίδευσης (2002 – 2003), Διοικητής της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ (2003 -2004), Β΄ Υπαρχηγός ΓΕΣ (2004 – 2005), Διοικητής της ΑΣΔΕΝ (2005-2006) και Αρχηγός ΓΕΣ (2006-2007).
Προήχθη στο βαθμό του Υπολοχαγού το 1974 και του Λοχαγού το 1978. Το 1983 προήχθη στο βαθμό του Ταγματάρχη, το 1988 στο βαθμό του Αντισυνταγματάρχη και το 1995 στο βαθμό του Συνταγματάρχη. Το 1999 προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου. Το 2002 προήχθη στο βαθμό του Υποστράτηγου και τοποθετήθηκε ως Διοικητής της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ. Το 2004 προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου και τοποθετήθηκε ως Β΄Υπαρχηγός ΓΕΣ. Την 4 Μαρ 2005, ανέλαβε Διοικητής της ΑΣΔΕΝ. Την 28 Φεβ 2006 κατόπιν σχετικής απόφασης του ΚΥΣΕΑ ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Στις 22 Αυγούστου 2007 κατόπιν σχετικής απόφασης του ΚΥΣΕΑ, προήχθη σε Στρατηγό και ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης. Ο Στρατηγός Δημήτριος Γράψας στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του τιμήθηκε με τις εξής διακρίσεις:
Μετάλλιο Στρατιωτικής αξίας Γ΄ Τάξης. Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα. Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β΄ Τάξης Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής. Ταξιάρχης του Παρασήμου του Τάγματος του Φοίνικα. Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Δκσεως Β΄ Τάξης. Διαμνημόνευση Υπηρεσίας Αξκού Επιτελούς Β΄ Τάξης. Ταξιάρχης του Παρασήμου του Τάγματος της Τιμής. Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α΄ Τάξης. Ανώτερος Ταξιάρχης του Παρασήμου του Τάγματος του Φοίνικα. Διαμνημόνευση Ηγεσίας Σχηματισμού – Μεγάλης Μονάδος Γ΄ Τάξης. Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Α΄ Τάξης. Διαμνημόνευση Υπηρεσίας Αξκού Επιτελούς Α΄ Τάξης. Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής. Διαμνημόνευση Ηγεσίας Σχηματισμού–Μεγάλης Μονάδος Β΄ Τάξης. Αστέρας Αξίας και Τιμής. Διαμνημόνευση Ηγεσίας Σχηματισμού–Μεγάλης Μονάδος Α΄ Τάξης Ανώτερος Ταξιάρχης του Παρασήμου του Τάγματος της Τιμής. Έχει αποφοιτήσει από όλα τα σχολεία του Όπλου του. Είναι απόφοιτος της ΑΣΠ και της ΣΕΘΑ. ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΑΨΑΣ 10/8/2009 - ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ ΩΣ Α/ΓΕΕΘΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ: "Ως τελευταία ένδειξη τιμής και σεβασμού προς το μεγαλείο των Ενόπλων Δυνάμεων, κλίνω ευλαβικά το γόνυ μπροστά στους αθάνατους νεκρούς των Αγώνων του Έθνους, αλλά και τους ήρωες της ειρηνικής περιόδου που έπεσαν ή τραυματίστηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, επιδεικνύοντας θάρρος και αλτρουισμό! Χαιρετίζω τις πολεμικές Σημαίες όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και εύχομαι η Υπεραγία Θεοτόκος πάντα να τις προστατεύει! Ζήτω η Πατρίδα! Ζήτω το Έθνος! Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις!" Ευτυχώς, ο Στρατηγός του Παΐσιου θα ξανάρθει και η Παναγιά, η Υπέρμαχος Στρατηγός μας, θα τον σκεπάζει να ξαναπάρει την Πόλη της! ΑΞΙΟΣ! Είναι παντρεμένος με την Ισμήνη Σιωνίδου και έχει δύο παιδιά.