Ticker

10/recent/ticker-posts

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορες περιοχές λόγω αγώνων δρόμου

 


Μια σειρά από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ σήμερα Κυριακή σε δήμους της Αττικής, λόγω της πραγματοποίσης αγώνων δρόμου.

Οι ρυθμίσεις αφορούν τους Δήμους Φιλοθέης – Ψυχικού, Χαλανδρίου, Ελευσίνας, Μεγαρέων και Ωρωπού, καθώς και δρόμους των νοτίων προαστίων αλλά και της Δυτικής Αττικής.

Δείτε αναλυτικά τους δρόμους που θα τεθουν σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Για τον Δήμο Χαλανδρίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα (23/10) στο Χαλάνδρι λόγω της διεξαγωγής αγώνα δρόμου με την επωνυμία “9ος Αγώνας Δρόμου Ρεματιάς” .
Ειδικότερα από τις 07.00΄έως τις 12.00΄ θα πραγματοποιηθούν προσωρινές, τμηματικές και σταδιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους εξής δρόμους:

Βασιλέως Γεωργίου Β΄(κατεύθυνση προς Κολοκοτρώνη) – δεξιά Κολοκοτρώνη – αριστερά Ανδρέα Γκίνη – αριστερά Κ. Βάρναλη – δεξιά Προφ. Ηλία – Θέατρο Ρεματιάς – Ροδοδάφνης – λοξώς δεξιά Κορυτσάς – τέρμα Κορυτσάς δεξιά μέσω χωμάτινου μονοπατιού Πάρνηθος – δεξιά Κηφισού – Ευρίπου – δεξιά Λ. Πεντέλης – δεξιά Γραβιάς – Ηρώδου Αττικού – δεξιά Δάφνιδος – αριστερά Δάσους – Ηρώδου Αττικού – Πλατεία Δούρου – αριστερά Α. Παπανδρέου δεξιά Βασιλέως Γεωργίου Β΄.

Για τα νότια προάστια

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα (23/10) σε δρόμους των νοτίων προαστίων της Αθήνας, λόγω διεξαγωγής της αθλητικής εκδήλωσης με την επωνυμία “3ο Ελληνικό Τρίαθλο-IRONMAN 70.3 VOULIAGMENI GREECE”.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 07.45΄ έως 17.45΄, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Προσωρινή, σταδιακή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων (εξαιρούνται τα υποστηρικτικά οχήματα της εκδήλωσης και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά μήκος της Λ. Ποσειδώνος από το ύψος της οδού Πανός, περιοχής Βουλιαγμένης, συνέχεια κατά μήκος της Λ. Αθηνών-Σουνίου στο ύψος της συμβολής της με την οδό Β. Κωνσταντίνου, περιοχής Βάρκιζας, συνέχεια κατά μήκος της Παραλιακής Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου έως το ύψος της συμβολής της με την Λ. Καραμανλή, περιοχής Αναβύσσου.

Καθορισμός Λωρίδων Αποκλειστικής Κυκλοφορίας οχημάτων για την κίνηση – εξυπηρέτηση μονίμων κατοίκων, επιχειρήσεων και Υπηρεσιών, καθώς και για την κίνηση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης ως εξής:

– Δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Λ. Ποσειδώνος, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Θέμιδος έως τη συμβολή της με την οδό Κυβέλης, περιοχή Βάρκιζας.

– Δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Λ. Αθηνών-Σουνίου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Μπαράκου (“Ribas”) έως τη συμβολή της με την Λ. Β. Κωνσταντίνου, περιοχή Κορωπίου.

– Δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Λ. Αθηνών-Σουνίου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Κέκροπος έως τη συμβολή της με την Λ. Αγίας Μαρίνας, περιοχή Αγίας Μαρίνας Κορωπίου.

– Δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Παραλιακής Λ. Αθηνών-Σουνίου (αντιδρόμηση), στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Γρανά / “ΑΚΤΕΑ” έως τη συμβολή της με την οδό Αγίου Δημητρίου, περιοχή Κορωπίου.

– Δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Παραλιακής Λ. Αθηνών-Σουνίου, στο τμήμα της από το ύψος του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος “ΚΑΛΑΜΙΑ/’Αγιος Νικόλαος” έως τη συμβολή της με την οδό Γαλάζιας Ακτής, περιοχή Λαγονησίου.

– Δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Παραλιακής Λ. Αθηνών-Σουνίου, στο τμήμα της από το ύψος του ξενοδοχείου “GRAND RESORT LAGONISSI” (χ/θ 41,000) έως τη συμβολή της με την Λ. Καλυβίων, περιοχή Λαγονησίου.

– Δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Παραλιακής Λ. Αθηνών-Σουνίου, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Σίφνου (κατ/μα “LAVO”) έως τη συμβολή της με την οδό Γαλαναίων, περιοχή Σαρωνίδας.

– Δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Παραλιακής Λε. Αθηνών-Σουνίου, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Μίνωος έως τη συμβολή της με την Λ.Σαρωνίδας, περιοχή Σαρωνίδας.

Εκτροπές της κυκλοφορίας και κίνηση λοιπών οχημάτων, μέσω των κάτωθι εναλλακτικών διαδρομών ως εξής:

– Λ. Αθηνάς και Λ. Ευελπίδων (πηγαδάκια Βούλας), ρεύμα προς Σούνιο, αριστερά Λ. Ευελπίδων, πλην μόνιμων κατοίκων περιοχής Βουλιαγμένης (έως τις 17:00΄).

– Λ. Ποσειδώνος και οδός Πανός, περιοχή Βουλιαγμένης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο, συνέχεια αριστερά οδό Πανός, προς το κοιμητήριο Βουλιαγμένης (έως τις 17:00΄).

– Λ. Πανός και οδός Ιάσωνος, περιοχή Βουλιαγμένης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Ποσειδώνος, συνέχεια δεξιά οδό Ιάσωνος (έως τις 17:00΄).

– Λ. Αναργυρούντος και Πλ. Ηρώων, περιοχή Βάρης, ρεύμα προς Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ευθεία προς Λ. Ευελπίδων (έως τις 17:00΄).

– Λ. Αγίας Μαρίνας και Αγίου Ιωάννου, περιοχή Κορωπίου, ρεύμα προς Λ. Αθηνών-Σουνίου, αριστερά οδό Αγίου Ιωάννου.

– Λ. Αγίας Μαρίνας και Λουμπάρδας, περιοχή Κορωπίου, ρεύμα προς Λ. Αθηνών-Σουνίου, δεξιά οδό Λουμπάρδας, συνεχεία δεξιά οδό Θεμιστοκλέους.

– Παραλιακή Λ. Αθηνών – Σουνίου και Λ. Καραμανλή, ρεύμα προς Αθήνα, δεξιά Λ. Καραμανλή, συνέχεια προς Λ. Αναβύσσου, δεξιά Λ. Καλυβίων, συνέχεια προς Λ. Θορικού, αριστερά Λ. Λαυρίου προς Αθήνα.

– Λ. Καλυβίων και Α΄ και Β΄ Κυκλικοί Κόμβοι, ρεύμα προς Παραλιακή Λ. Αθηνών – Σουνίου, αριστερά προς Λεωφ. Αναβύσσου, συνέχεια δεξιά προς Λ. Καραμανλή, αριστερά Παραλιακή Λ. Αθηνών – Σουνίου.

Για τους δήμους Φιλοθέης – Ψυχικού, Ελευσίνας, Μεγαρέων και Ωρωπού

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα (23/10) σε 4 δήμους της Αττικής λόγω διεξαγωγής αγώνων δρόμων. Συγκεκριμένα στους Δήμους Φιλοθέης – Ψυχικού, Ελευσίνας, Μεγαρέων και του Δήμου Ωρωπού.

Στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού λόγω της διεξαγωγής του αγώνα δρόμου με την επωνυμία “Κυριακίδεια 2022” από τις 09.00΄έως 13.00΄ θα πραγματοποιηθούν προσωρινές, τμηματικές και σταδιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της διαδρομής, ως εξής:

Εκκίνηση Δημοτικό Στάδιο “Σ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ” οδός Κεχαγιάς, δεξιά Ευνάρδου, δεξιά Πλ. Δροσοπούλου, δεξιά οδό Γράμμου-Βίτσι, αριστερά Μάλεμε, δεξιά Καραολή- Δημητρίου, δεξιά Λουκή Ακρίτα, δεξιά Ευριπίδου, αριστερά Παπαφλέσσα, δεξιά Σαρανταπόρου, δεξιά Ελ. Στρατού, δεξιά Κύπρου, αριστερά Βεργίνας, αριστερά Καλλιγά, τερματισμός Δημοτικό Στάδιο “Σ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ”.

Στους Δήμους Ελευσίνας και Μεγαρέων λόγω της διεξαγωγής του αγώνα δρόμου με την επωνυμία: “20ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος ¨Στα Χνάρια του Παυσανίᨔ από τις 08.30΄- τις 11.30΄, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κατωτέρω οδούς ως εξής:

-Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της από τον οικοδομικό αριθμό 108 (ΔΕΗ Ελευσίνας) έως την Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (Μπλόκο Ελευσίνας – οικοδομικός αριθμός 168) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
-Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, στο τμήμα της από τη θέση Μπλόκο Ελευσίνας (οικοδομικός αριθμός 168) έως τη χ/θ 42,000 και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής της ανωτέρω κυκλοφοριακής ρύθμισης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου και από παρακείμενες οδούς.

Στο Δήμο Ωρωπού λόγω της διεξαγωγής του αγώνα δρόμου με την επωνυμία “Oropos Seaside Race” από τις 07.00΄έως τις 13.00΄ θα πραγματοποιηθούν προσωρινές, τμηματικές και σταδιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της διαδρομής ως εξής:

Παραλιακή Λεωφόρο Αγίων Αποστόλων – Σκάλας Ωρωπού από το ύψος της οδού 25ης Μαρτίου και Γ. Δροσίνη έως Δημοτικό Παρκινγκ Αγίων Αποστόλων.

Για τη Δυτική Αττική

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα (23/10) σε δρόμους της Δυτικής Αττικής λόγω της διεξαγωγής του “2ου Ημιμαραθωνίου WEST RUN”, που διοργανώνει ο Δήμος Αγίων Αναργύρων -Καματερού.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Α. Προσωρινή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης αυτών, κατά τις ώρες 07.30΄ – 12.30΄:

-Λ. Δημοκρατίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κωστή Παλαμά και της Υπογειοποίησης (Έξοδος Λ. Κατσώνη) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Δημοκρατίας και της οδού Κύπρου, στη δεξιά λωρίδα του οδοστρώματος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Φυλή.

-Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κύπρου και της Λ. Φυλής, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Φυλή.

-Λ. Φυλής, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Φυλή.

-Σπύρου Θεολόγου (Θεοτόκου), στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Φυλής έως την οδό Δημητρίου Γούναρη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

– Επί της εν λόγω οδού, δε θα πραγματοποιηθεί η κυκλοφοριακή ρύθμιση της απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης των οχημάτων.

-Λ. Κατσώνη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αυλώνος και Υψηλάντου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-Λ. Κωνσταντινουπόλεως, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τριπόλεως και Αγ. Αναργύρων.

-Τριπόλεως, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Δημοκρατίας και της οδού Κωνσταντινουπόλεως.

-Υψηλάντου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Λ. Κατσώνη και Πίνδου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

– Επί της εν λόγω οδού, δε θα πραγματοποιηθεί η κυκλοφοριακή ρύθμιση της απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης των οχημάτων.

-Αγ. Αναργύρων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πεταλά & Δερβενακίων και της Λ. Δημοκρατίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-Ευβοίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Λ. Κατσώνη και της Λ. Δημοκρατίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Β. Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων από την Ημιμαραθώνια διαδρομή, εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:

-Αγ. Αναργύρων – Ν. Πλαστήρα.

-Αγ. Αναργύρων – Σοφ. Βενιζέλου.

-Αγ. Αναργύρων – Κεφαλληνίας.

-Αγ. Αναργύρων – Επτανήσου & Π. Τσαλδάρη.

-Αγ. Αναργύρων – Κωνσταντινουπόλεως.

-Λ. Κατσώνη – Βρυούλων & Λευκωσίας.

-Ευβοίας – Καλαμών.

-Λ. Δημοκρατίας – Ιωαννίνων & Τσουκλίδη (Πάρκο Τρίτση).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ