Ticker

10/recent/ticker-posts

!!!Στη Θεσσαλονίκη το υπερσύγχρονο πλοίο του Λιμενικού "900 Μαρίνος Ζαμπάτης"!![vid]

Ένα διαμάντι του λιμενικού έχει δέσει στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το υπερσύγχρονο σκάφος του Λιμενικού το οποίο είναι επιφορτισμένο με τη φύλαξη των συνόρων και τη διάσωση. Το όνομα του «900 Μαρίνος Ζαμπάτης», επιχειρεί μέρα και νύχτα κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Το όνομα του σκάφους προέρχεται από τον λιμενοφύλακα, Μαρίνο Ζαμπάτη, που υπηρετούσε στο σώμα των Ειδικών Δυνάμεων, στην Κέρκυρα.
Ο Μαρίνος Ζαμπάτης σκοτώθηκε τον Απρίλη του ‘97, από πυρά διακινητών ναρκωτικών, δήλωσε στην ΕΡτ3 ο Κυβερνήτης, Υποπλοίαρχος Ανδρέας Τσελής.
Το μήκος του πλοίου ανέρχεται σε 38,7μ., ενώ το πλάτος του είναι 5μ. Αναπτύσσει ταχύτητα 35 κόμβων, δηλαδή περίπου 64χλμ./ώρα ενώ διαθέτει δυο οπλικά συστήματα: ένα στο μπροστινό κι ένα στο πίσω μέρος, που μπορούν να δεχτούν όπλα διαμετρήματος 0,50mm και 0,62mm, ενώ φυσικά υπάρχει και κάμερα νυκτός. Οι κάμερες λειτουργούν άρτια και τη νύχτα ενώ μπορούν να δείξουν με εξαιρετική ευκρίνεια ακόμη και ό,τι βρίσκεται περίπου 18 ν.μ. μακριά από το πλοίο.