Ticker

10/recent/ticker-posts

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ!!Ε.Ο.Ε.Δ!!ΕΠΙΒΙΩΣΗ Σ.Ε.Θ.Ε.!!ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣ!![vid]

Η Εθ.Ομάδα Έρευνας Διάσωσης-Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου βρέθηκε στην Καλαμάτα και παρακολούθησε το Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης-Σ.Ε.Θ.Ε στις εγκαταστασεις της 120 Πτέρυγας Εκπαιδεύσεως Αέρος-Π.Ε.Α.
Η εκπαίδευση αυτή κρίθηκε σκόπιμη από το συγκεκριμένο σχολείο για τις περιπτώσεις εγκατάλειψεις Αεροσκάφους.Η εκπαίδευση της Ε.Ο.Ε.Δ έγινε από έμπειρους εκπαιδευτές και χωρίστηκε σε 3 σκέλη,το πρώτο αφορούσε την θεωρεία που περιλάμβανε μαθήματα για τον απεγκλωβισμό και την εγκατάλειψη του αεροσκάφους, την χρήση σωστικών λέμβων,σωσιβίων,πυξίδας,φωτοβολίδων,ηχητικών και οπτικών σημάτων,χρήση ασυρμάτου και συχνοτήτων,επιβίωση μέσα στην σωστική λέμβο,καθώς και τους τρόπους περισυλλογής από εναέριο μέσο με αρτάνη Διάσωσης η με καλάθι Διάσωσης( Rescue Basket ).
Το δεύτερο σκέλος με καθαρά πρακτικό χαρακτήρα με την εκτέλεση ενεργειών του πρώτου σκέλους στην θάλασσα και την παραμονή και επιβίωση στην σωστική λέμβο μέχρι και την περισυλλογή από πλωτό η εναέριο μέσο. Το τρίτο και τελευταίο σκέλος αφορούσε θεωρεία και πρακτική πάνω στις Α΄Βοήθειες,ψυχολογία Επιβίωσης,ερωτήσεις,απονομή πτυχίων.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά την διάρκεια της θεωρητικής όσο και της πρακτικής εκπαίδευσης δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα. Η Εθ.Ομάδα Έρευνας Διάσωσης-Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου ευχαριστεί θερμά για την εκπαίδευση και φιλοξενία την Διοίκηση της 120 Π.Ε.Α,την Διοίκηση και τους Εκπαιδευτές του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης Σ.Ε.Θ.Ε καθώς η διδασκαλία και η εκπαίδευση ήταν άριστη.