Ticker

10/recent/ticker-posts

Ο ΑΝΙΚΗΤΟΣ 7 ΦΟΡΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΗΣ FORMULA 1 ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!

Στις 3 Ιανουαρίου του 1969 γεννήθηκε στην Γερμανία ο θρυλικός πιλότος της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ. Ο κόσμος της Formula 1 γνώρισε το εκπληκτικό του ταλέντο το 1991, όταν έκανε το ντεμπούτο του στο Grand Prix του Βελγίου και από τότε η νίκη Πρωταθλημάτων της F1 έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Το ίδιο συνέβη και με την γυναίκα του, την Κορίνα Σουμάχερ, με την οποία ένωσε την ζωή του το 1995 και από τότε είναι αχώριστοι. Το 1997 γεννήθηκε η κόρη τους Τζίνα-Μαρία ενώ 2 χρόνια αργότερα ο γιος τους, Μικ Σουμάχερ. Με την Κορίνα, ο Μίκαελ μοιραζόταν το ίδιο πάθος για τα εξτρίμ αθλήματα και για την περιπέτεια στην ζωή, μέχρι να έρθει το 2013 και τους στερήσει την ικανότητα να ξανά «ρισκάρουν» μαζί. Στις 29 Δεκεμβρίου 2013 και ενώ ο Μίκαελ Σουμάχερ βρισκόταν μαζί με την σύζυγό του στις γαλλικές Άλπεις για σκι στο θέρετρο Meribel, ένα σφοδρό ατύχημα τον άφησε με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και την ανάγκη να τεθεί για ένα χρόνο σε τεχνητό κώμα, μετά από δύο χειρουργικές επεμβάσεις. Από τότε, η Formula 1 έχασε έναν από τους μεγαλύτερους πιλότους της, τον οποίο μέχρι και σήμερα σέβονται όλοι οι fans του αθλήματος ανά τον κόσμο. Παρόλο που δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση από το 2013, η θρυλική του θέση στη Formula 1 δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ποια είναι όμως 20 πράγματα που δεν ξέραμε για την ζωή και την καριέρα του Μίκαελ Σουμάχερ; 20 πράγματα που δεν ξέραμε για τον επτάκις Παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 1. Ο Σουμάχερ κατάφερε να βγάλει δίπλωμα οδήγησης ενώ ήταν κάτω από τη νόμιμη ηλικία. 2. Κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα το 1984, όταν ήταν μόλις 6 ετών. Δεν ήταν φυσικά το πρωτάθλημα της Formula 1, ήταν όμως το Παγκόσμιο Κύπελλο go-kart.
3. Στον πρώτο του αγώνα στην Formula 1 το 1991, το μονοθέσιό του είχε προβλήματα με τον συμπλέκτη και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον πρώτο γύρο. 4. Η πρώτη αυτή ατυχία δεν τον πτόησε και συνέχισε δυναμικά. Το 2001 μάλιστα, κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ του Alain Prost και να κατακτήσει 51 νίκες σε Grand Prix. 5. Το 1994 η Φόρμουλα θρήνησε έναν από τους καλύτερους πιλότους της, τον Άιρτον Σένα, σε ένα τραγικό δυστύχημα την ώρα του αγώνα. Ο Σουμάχερ ήταν αυτός που κέρδισε τελικά τον τίτλο του Πρωταθλήματος και τον αφιέρωσε στον Σένα. Μετά από το τραγικό αυτό δυστύχημα, είχε ακουστεί πως ο μεγάλος Πρωταθλητής είχε σκεφτεί σοβαρά, να εγκαταλείψει τη Formula 1. 6. Βοήθησε την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Ferrari στο σχεδιασμό της θρυλικής Ferrari Enzo. 7. Το 2004 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τον Μίκαελ Σουμάχερ, καθώς πέτυχε 8 pole positions, 10 ταχύτερους γύρους, 15 θέσεις στο βάθρο και 13 νίκες Grand Prix.
8. Ο μικρότερος αδελφός του, Ραλφ Σουμάχερ, ήταν επίσης πιλότος της Formula 1, ενώ ο γιος του, Μικ Σουμάχερ, αγωνίζεται στην Formula 1 από το 2021 με την Haas. 10. Η επιτυχία του στις βρεγμένες πίστες, ενώ θεωρούνται από όλους οι πιο δύσκολες και επικίνδυνες, του χάρισε το παρατσούκλι «Regenmeister» (ο ειδικός της βροχής) και «Regenkonig» (ο βασιλιάς της βροχής). Το 2006, ψηφίστηκε ως ο πιο δημοφιλής οδηγός της Formula 1.
11. Η Κορίνα Σουμάχερ του είχε χαρίσει στον γάμο τους ένα αφρικανικό βραχιόλι με χάντρες. Ο Μίκαελ το θεωρούσε γούρι του και το φορούσε σε όλους τους αγώνες. 12. Εκτός πίστας, αγαπούσε να ζει την αδρεναλίνη και σε άλλα χόμπι όπως η ιππασία, η ελεύθερη πτώση, οι καταδύσεις, οι αγώνες με μοτοσικλέτα και φυσικά το ποδόσφαιρο. 13. Το 2006 ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την Formula 1 μετά από 15 χρόνια «θητείας», όμως το 2010 επέστρεψε στις αγωνιστικές πίστες με την ομάδα της Mercedes.
14. Ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή του το 2006, συνέχισε να εργάζεται με τη Ferrari ως σύμβουλος. 15. Συνολικά, έχει κερδίσει 7 Παγκόσμια πρωταθλήματα Formula 1 και έχει στο ενεργητικό του 91 νίκες σε Grand Prix, ένα ρεκόρ που πρόσφατα έσπασε ο επίσης 7 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, με 103 νίκες. Ακόμα, ο Σουμάχερ έχει βρεθεί 155 φορές σε μία από τις 3 πρώτες θέσεις του νικητήριου βάθρου. 16. Κρατάει το ρεκόρ των 13 νικών Grand Prix σε ένα μόνο Πρωτάθλημα 18 αγώνων, το 2004.
17. Τα 5 από τα 7 πρωταθλήματά του τα έχει κερδίσει με την ομάδα της Ferrari και μάλιστα συνεχόμενα, από το 2000 έως το 2004. 18. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε στις αγωνιστικές πίστες, του δόθηκε το παρατσούκλι «Red Dragon». Το 2020 μάλιστα, αναδείχθηκε ως η προσωπικότητα με την μεγαλύτερη επιρροή στο άθλημα αυτό, σε ολόκληρη την ιστορία του σπορ.
19. Η αγαπημένη του ταινία όλων των εποχών είναι «Η Σιωπή των Αμνών». 20. Ο Σουμάχερ ήταν πρεσβευτής της UNESCO και συμμετείχε επίσης σε άλλα φιλανθρωπικά έργα, έχοντας κάνει πολλές δωρεές.